Du er her

Økonomi- og Indenrigsministeriets Departement

05.07.2017 Nyhed:

Kommunerne kan frigøre ressourcer til kernevelfærd

Kommunerne har gode muligheder for at frigøre ressourcer til mere borgernær velfærd. Det viser en række nye analyser udarbejdet i samarbejde mellem regeringen og KL.

22.06.2017 Nyhed:

Åbenhed om brug af skatteborgernes penge skal sikre bedst mulig velfærd

Regeringen vil oprette en ny enhed for benchmarking under Økonomi- og Indenrigsministeriet.

02.06.2017 Nyhed:

Ny økonomiaftale med KL giver plads til velfærd og skattelettelser

Regeringen og KL har indgået en aftale om kommunernes økonomi for 2018 med fokus på både velfærd og skattelettelser.

06.12.2013 Nyhed:

Pia Gjellerup ny leder for Center for Offentlig Innovation

Når Center for Offentlig Innovation åbner i januar 2014 bliver det med Pia Gjellerup som leder. Hovedopgaven bliver at sprede viden om nye og bedre måder at arbejde på i den offentlige sektor.

01.07.2013 Nyhed:

Vestager skærper kravene til virksomheders brug af CPR

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager lukker for virksomheders CPR-validering, så det ikke længere er muligt at ”gætte” borgeres CPR-numre. Samtidig overvejer hun, om kravene til virksomhedernes brug af CPR-numre ved internethandel skal skærpes.

21.06.2013 Nyhed:

Ny aftale om principper for samarbejde om modernisering af den offentlige sektor

Regeringen har sammen med parterne på det offentlige arbejdsmarked, Akademikerne, Danske Regioner, FTF, KL og OAO, vedtaget et sæt principper for samarbejde om modernisering af den offentlige sektor, som skal understøtte arbejdet på alle niveauer.

11.06.2013 Nyhed:

Kommunen er ingen netbutik. Hvad er den så?

Du kan ikke stemme i kommunen med dit dankort. Hvad gør du så? Marianne Thyrring brygger på sin rapport til Margrethe Vestager om, hvordan vi styrker og fornyr de lokale demokratier. Hun funderer over forskellene på kommuner og netbutikker og over Tønders rejsehold og nødvendigheden af at tale mulighederne op i Guldborgsund.

10.06.2013 Nyhed:

Vestager digitaliserer Dronningens Fortjenstmedalje

Økonomi- og Indenrigsministeriet har digitaliseret processen med at indstille til Dronningens Fortjenstmedalje.

07.06.2013 Nyhed:

Vestager sætter undersøgelse i gang af CPR-systemets sikkerhed

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager har øjeblikkeligt, på baggrund af politiets efterforskning i en sag om et større hackerangreb mod CSC, bedt om en undersøgelse af sikkerheden i CPR-systemet. Der skyldes, at CSC varetager driften af CPR-systemet. Ministeren har endvidere bedt CSC om en redegørelse for, hvorfor ministeren først blev orienteret om sagen så sent.

03.06.2013 Nyhed:

Evaluering af Kommunalreformen

Regeringen har lørdag 1. juni fremlagt sit udspil til justering af kommunalreformen. Det afgørende er, at borgeren får den hjælp, der er brug for, uanset hvor i landet vedkommende bor, og uanset om det er i regionen eller kommunen, siger økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager.

Sider