Du er her

Aalborg Universitet

12.10.2017 Nyhed:

Smartphonen er et vigtigt redskab for mennesker på flugt

Et helt nyt forskningsprojekt vil de næste to år bl.a. undersøge, hvordan flygtninge bruger informations- og kommunikationsteknologi til at planlægge deres rejse gennem Europa og skabe netværk undervejs. Projektet er netop blevet støttet med seks mio. kr. af Velux Fonden.

07.09.2017 Nyhed:

Ny 3D-teknologi skal øge succesraten ved knæoperationer

Alene i Danmark får 10.000 patienter hvert år indopereret et kunstigt knæ på grund af blandt andet slidgigt, og tallet er støt stigende. En stor del at disse patienter oplever gener efter operationen, og nogle i så høj grad at de må gennemgå en genoperation. Den tendens skal en ny 3D-teknologi, der er udviklet af forskere på Aalborg Universitet (AAU), nu lave om på.

03.02.2017 Nyhed:

Online platform: Smart rehabilitering af hjertepatienter kan give tryghed

En ny online-platform kan følge patienter med hjertesvigt og bruges i et samarbejde mellem både patient, sygehus og kommune

03.10.2016 Nyhed:

App skal skaffe viden om hemmelige trafikuheld

Trafikforskere fra Aalborg Universitet beder nu borgerne om hjælp til en undersøgelse af alle de uheld og ulykker i trafikken, som ikke bliver registreret af politiet. Mobilapp og spørgeskema skal få os til at fortælle, når vi kommer galt afsted.

21.04.2016 Nyhed:

Ny IT-direktør til Aalborg Universitet

54-årige Flemming Koch er ansat som ny IT-direktør på Aalborg Universitet. Flemming Koch kommer fra en stilling som IT-direktør ved Arla Danmark i Aarhus og har tidligere haft nationale og internationale direktørposter ved Danfoss, Solar og KMD. Flemming Koch er uddannet cand.merc. i forretningsudvikling og IT fra AAU i 1985 og har i en årrække været undervisningsassistent på HD-studiet på AAU.

15.01.2016 Nyhed:

Online-genoptræning kan få dobbelt så mange hjertepatienter i gang

Forskningsprojekt viser, at såkaldt telerehabilitering kan motivere dobbelt så mange til at gennemføre et fuldt genoptræningsforløb. Det kan spare patienterne for tilbagefald og kommuner og sundhedsvæsen for penge. I dag tager kun tre procent af årligt 86.000 patienter, som har været indlagt med hjerte- og kredsløbslidelser, imod et tilbud om genoptræning.

02.12.2015 Nyhed:

Dataloger får pris for lynhurtig gps-løsning

En hurtigere metode til håndtering af store mængder GPS-trafikdata har sikret to forskere fra Aalborg Universitet en pris for bedste videnskabelige artikel ved en af verdens førende konferencer om geografiske informationssystemer.

01.12.2015 Nyhed:

Tilliden skal tilbage til internettet

Hver gang vi bruger nettet, efterlader vi os et spor af personlige oplysninger, der fortæller stort set alt om, hvem og hvor vi er. Vi giver alt for mange data fra os, men det skal vi ændre på, mener AAU-forskere. Tilliden til internettet skal genskabes, siger de.

05.11.2015 Nyhed:

Artikel om succesfuld digital ledelse hos Lego vinder international anerkendelse

Virksomheder står i dag overfor fremstormende digitale platforme, voksende krav om stadig flere digitale produkter og services samt kunder, samarbejdspartnere og ansatte, der konstant er online. Men hvordan får en virksomhed succes i dette nye dynamiske miljø? Med udgangspunkt i LEGOs mange års erfaring og udvikling inden for digitalisering beskriver en prisvindende videnskabelige artikel de forskellige forudsætninger, der ligger til grund for succesfuld digital ledelse. Bag artiklen står bl.a. Professor Pernille Kræmmergaard.

07.10.2015 Nyhed:

Fremtidens 5G-teknologi til førerløse biler og festivaler

Livsvigtig datakommunikation mellem selvkørende biler og internettrafik fra tusinder af samtidige mobilbrugere ved store events er to af de teknisk udfordrende scenarier, forskere fra Aalborg Universitet skal tackle i et stort EU-projekt om fremtidens 5G-teknologi.

Sider