Du er her

AAU

25.10.2017 Nyhed:

Mobilnetværk til morgendagens robotter

Selvkørende biler på vejene og autonome droner i produktionshallerne. De nye teknologier stiller store krav til det mobile netværk, og forskere fra Aalborg Universitet arbejder allerede nu sammen med verdens førende mobilaktører om udvikling af anden fase af 5G.

13.10.2017 Nyhed:

Mere viden og bedre jobmuligheder for mennesker med et fysisk handicap

Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd og Via University College søsætter nu et ambitiøst forskningsprojekt om arbejdsmarkedet for bevægelseshandicappede. Målet er at finde nye og bedre metoder og værktøjer til at få flere i beskæftigelse.

12.10.2017 Nyhed:

Smartphonen er et vigtigt redskab for mennesker på flugt

Et helt nyt forskningsprojekt vil de næste to år bl.a. undersøge, hvordan flygtninge bruger informations- og kommunikationsteknologi til at planlægge deres rejse gennem Europa og skabe netværk undervejs. Projektet er netop blevet støttet med seks mio. kr. af Velux Fonden.

29.09.2017 Nyhed:

App skal gøre pendlere mere bæredygtige

Tips og gode belønninger skal få europæiske pendlere til at bevæge sig mere bæredygtigt rundt i byerne. Konceptet, som forskere fra Aalborg Universitet er med til at udvikle, omfatter en digital tjeneste, der består af en app og en hjemmeside, samt en række strategisk anbragte målestationer.

07.09.2017 Nyhed:

Ny 3D-teknologi skal øge succesraten ved knæoperationer

Alene i Danmark får 10.000 patienter hvert år indopereret et kunstigt knæ på grund af blandt andet slidgigt, og tallet er støt stigende. En stor del at disse patienter oplever gener efter operationen, og nogle i så høj grad at de må gennemgå en genoperation. Den tendens skal en ny 3D-teknologi, der er udviklet af forskere på Aalborg Universitet (AAU), nu lave om på.

09.03.2017 Nyhed:

AAU og Samsung åbner fælles medielaboratorium i København

Studerende, forskere og erhvervsliv kan nu arbejde på fremtidens udfordringer i et nyt stort medielaboratorium i København spækket med udstyr fra Samsung.

03.02.2017 Nyhed:

Online platform: Smart rehabilitering af hjertepatienter kan give tryghed

En ny online-platform kan følge patienter med hjertesvigt og bruges i et samarbejde mellem både patient, sygehus og kommune

27.01.2017 Nyhed:

Studieprojekt på AAU blev startskuddet til ny iværksættervirksomhed

På et semester i entreprenørskab på AAU, New Venture Creation, går man helt nye veje for at vække iværksætterdrømmen hos de studerende. Og det virker. Cand.merc. Lasse Wulff Hansen er netop sprunget ud med egen virksomhed og en ny app, Whapp, der samler alle arrangementer i større danske byer på ét sted.

25.02.2016 Nyhed:

Aalborg universitet opretter ny it-camp for piger

Ny målrettet IT-camp for piger i alderen 16-19 år skal få flere kvinder til at interessere sig for IT og vælge en uddannelse på området. 30 piger får mulighed for at deltage i det skræddersyede forløb, hvor anvendelse fylder mere end teknik.

29.01.2016 Nyhed:

AAU uddanner jurister til fremtiden – nyt valgfag i persondataret

Når forårssemesteret begynder 1. februar 2016, vil en gruppe jura- og erhvervsjurastuderende på Aalborg Universitet rette deres fokus mod et voksende område inden for juraen, nemlig persondataretten.