Du er her

Big data

09.10.2017 Nyhed:

Big data og digitaliseret lovgivning skal forbedre offentlig sagsbehandling

Digitale sagsbehandlingssystemer skal både være mere intelligente og fleksible, så sagsbehandlere og borgere får den bedste service på trods af en stadig mere kompleks lovgivning. Innovationsfonden investerer 16 mio. i projektet Ecoknow, der bygger bro imellem teknologi og praksis.

15.06.2017 Nyhed:

Ny aftale om udvikling af kunstig intelligens i sundhedsvæsenet

Politikerne i Region Hovedstaden har netop vedtaget en rammeaftale med IBM omkring udvikling af kunstig intelligens til sundhedsvæsenet. Aftalen afsætter en økonomisk ramme på 30 mio. kr. fordelt over fem år til at finansiere samarbejdsprojekter om kunstig intelligens.

14.06.2017 Nyhed:

Facts om folks færden designer fremtidens bibliotek

250 konferencedeltagere har sagt ja tak til at lade sig tracke af 29 sensorer på Next Library konferencen i Aarhus i disse dage. Det er en del af et større eksperiment, som DOKK1 har iværksat for ved hjælp af data at blive klogere på, hvordan de ca. 5.500 dagligt besøgende færdes på det nye bibliotek. 

02.03.2017 Nyhed:

5 digitale trends du skal holde øje med i 2017

Blockchain-teknologien skaber grobund for en helt ny økonomi, kunstig intelligens gør indtog i hverdagen, og mediegiganternes ansvar kommer i fokus. Vi har bedt fem forskere på IT-Universitetet om at kigge i krystalkuglen og give deres bud på digitale tendenser, der kommer til at præge det kommende år.

25.11.2016 Nyhed:

Big Data med privacy

Digitaliseringen af det danske samfund og brugen af teknologi, der indsamler enorme mængder af data i realtid, giver helt nye muligheder for at skabe nye og bedre services til erhvervslivet og den enkelte borger. Folketingets it-ordførere havde derfor samlet it-branchen til en dialog om brugen af Big Data. Og alle var enige om, at potentialet var stort, men at privacy også var vigtigt, skriver ITB på sin hjemmeside.

22.06.2016 Nyhed:

Solide data er vigtigt våben i kampen mod antibiotikaresistens

I Danmark har den erkendelse allerede for 20 år ført til oprettelsen af overvågningsprogrammet DANMAP, som siden har inspireret globalt. Senest har EU’s sundhedskommissær været i Danmark og set nærmere på programmet, og American Society for Microbiology har lavet en video om de danske erfaringer.

10.03.2016 Nyhed:

Sociale medier kan redde liv, når katastrofen rammer

Twitter, Facebook og andre sociale medier giver helt nye muligheder for at informere og reagere, når katastrofen rammer. Alivelu Mukkamala, ph.d.-studerende på IT-Universitetet, undersøger, hvordan data fra de sociale medier kan bruges til at få hjælpen hurtigere frem.

15.02.2016 Nyhed:

Nyt partnerskab skal gøre big data bigger

Region Midtjylland er en af partnerne i et nyt dansk samfundspartnerskab: Danish Center for Big Data Analytics Driven Innovation (DABAI) skal booste udnyttelsen af big data til at løse samfundsmæssige udfordringer.

28.01.2016 Nyhed:

Bedre databrug skal støtte grøn omstilling

Tre midtjyske kommuner får nu regionalt tilskud til at udforske, hvordan de kan udnytte de digitale muligheder i en bæredygtig omstilling. Randers, Samsø og Skive skal samle data om materialestrømme og bruge dem så effektivt, at der kommer vækst og nye arbejdspladser ud af det.

11.11.2015 Nyhed:

Syv millioner fra Industriens Fond til Big Data-projekt

Industriens Fond støtter projektet Big Data Business Academy. Projektet skal forsøge at afdække vækstpotentialet ved Big Data gennem et samarbejde mellem DTU, virksomheder og GTS-institutter.

Sider