Du er her

Danskernes Digitale Bibliotek

01.11.2017 Nyhed:

Litteratursiden lancerer nyt og mere brugervenligt site

Litteratursiden har fået nyt design, der forbedrer brugeroplevelsen. Siden er rykket til et nyt og opdateret system og koblet på Den åbne platform. Lanceringen af den nye side fejres på Bogforum fredag d. 10. november.

06.07.2017 Nyhed:

Lanceringen af bibliotekernes fælles app udsættes

DDB må desværre konstatere, at en ny, fælles app til bibliotekerne bliver forsinket. Det forventes, at der senest i løbet af september kan lanceres en ny app. Aftalen for den eksisterende app-løsning forlænges indtil udgangen af august.

03.07.2017 Nyhed:

Det sammenhængende bibliotek

Hvad vil vi med det digitale biblioteksrum? Det var et af spørgsmålene på DDB’s strategidag den 5. maj. Læs, hvad der kom ud af diskussionen, og om hvordan bibliotekernes inputs vil bidrage til det videre arbejde i DDB.

22.06.2017 Nyhed:

Danskernes Digitale Bibliotek inviterer til fællesmøde om udviklingsplan

DDB inviterer til fællesmøde om udviklingsplanen 2018 for bibliotekernes fælles IT-infrastruktur. Det sker onsdag den 23. august på Vejle Bibliotek. Formålet er at få indspil og afstemme forventningerne til, hvilke gevinster udviklingsplanen for 2018 skal realisere.

17.06.2015 Nyhed:

DDB CMS: Integration til FBS

Alle biblioteker på Danskernes Digitale Bibliotek (DDB) CMS opdateres i august 2015 med en integration til FBS, så bibliotekernes hjemmesider herefter er tilpasset det nye bibliotekssystem.

09.06.2015 Nyhed:

Børn skal inspireres til nye digitale materialer

I 2015 udvikles projektet PalleNext, som har fået midler gennem DDB puljen. Projektet indebærer en relancering af børnesitet Palles Gavebod, der optimeres til mobile platforme og tilbyder børnene en ny type af biblioteksformidling.

02.06.2015 Nyhed:

Samspil med folkeskolerne på det digitale område

Danskernes Digitale Bibliotek's (DDB) koordinationsgruppe sætter fokus på, hvordan folkeskoler og folkebiblioteker fremadrettet kan understøtte hinanden på det digitale område. Målet er at få præciseret konkrete indsatser, der kan danne ramme for et indsatsområde for DDB i 2016-17.

15.04.2015 Nyhed:

DDB og Infomedia indgår treårig aftale

En ny aftale mellem DDB og Infomedia er forhandlet på plads med 0 % i prisstigning for bibliotekerne. I aftalen indgår samarbejde mellem bibliotekerne og Infomedia om at øge brugernes kendskab til det indhold, som findes på tjenesten.

05.09.2013 Nyhed:

Danskernes Digitale Bibliotek er en realitet

89 kommuner med et samlet indbyggertal svarende til 85 % af befolkningen har nu tilsluttet sig samarbejdet Danskernes Digitale Bibliotek (DDB).