Du er her

deleøkonomi

10.10.2017 Nyhed:

Deleøkonomi: Skattemyndighederne indgår strategisk samarbejde med MobilePay

Skattemyndighederne har indgået et strategisk samarbejde med MobilePay. Det skal bidrage til, at skattemyndighederne udvikler løsninger, der gør det nemt og enkelt for borgere og virksomheder at afregne korrekt skat, når de fx anvender mobile betalingsløsninger og digitale deleøkonomiske platforme.

10.10.2017 Nyhed:

Regeringen vil lempe skattevilkår for boligudlejning gennem deleøkonomiske platforme

Regeringen ønsker at lempe skattevilkårene for korttidsboligudlejning, når det sker gennem deleøkonomiske platforme, der automatisk indberetter brugernes indtægter til skattemyndighederne.

03.03.2017 Nyhed:

Hvordan kan vi tjene penge ved at være naboer?

Virksomheder kan tjene penge på at ligge tæt ved hinanden, hvis der kan skabes et overblik over udbud og tilsvarende efterspørgsel. Maskiner der kun bruges 50 % af tiden, løbeklubber uden omklædningsfaciliteter (som findes i nabovirksomheden), fælles indkøb af vinduespudsning og hækklipning.

12.01.2017 Nyhed:

Erhvervsministeriet kortlægger platformsøkonomien i Danmark

For første gang er deleøkonomiske virksomheder i Danmark blevet kortlagt

02.12.2016 Nyhed:

Deletanken skaber nye fællesskaber

I 2016 har Frederikssund – som en af syv kommuner - været med i det landsdækkende projekt Delebyer, der har haft til formål at afdække, hvordan man kan få samfundet til at køre lidt længere på literen ved at udnytte ressourcerne mere effektivt. I de deltagende kommuner har lokale projektmagere i løbet af sommeren og efteråret afprøvet forskellige muligheder for deling imellem borgere, deling mellem borgerne og kommunen eller andre måder at dele mellem det offentlige og private.

21.09.2016 Nyhed:

Skatteminister: Det er i vores alles interesse, at flere bruger deleøkonomien

Deleøkonomien giver flere muligheder for hver enkelt dansker og bærer et enormt vækstpotentiale for samfundet med sig. Derfor skal skattereglerne i højere grad end i dag omfavne den deleøkonomiske udvikling, understreger skatteminister Karsten Lauritzen.

18.01.2016 Nyhed:

Skattevæsenet og deleøkonomien skal gå hånd i hånd

Uber, Airbnb, GoMore. Virksomheder, hvis forretningskoncept bygger på en form for deleøkonomi, er for alvor blevet en integreret del af det danske erhvervsliv. Og danskerne tager dem i stigende grad til sig. Branchen og skattemyndighederne skal derfor spille endnu bedre sammen. Skatteminister Karsten Lauritzen går nu i dialog med branchen.