Du er her

digital læring og undervisning

30.06.2017 Nyhed:

SOSU-elever skal lære med Virtual Reality

Flere unge med erhvervsuddannelse og bedre udnyttelse af teknologi i undervisningen. Det er to af Region Midtjyllands mål på uddannelsesområdet, og de skinner begge klart igennem sidste uges udmøntning af uddannelsespulje 2017, hvor Regionsrådet fordelte 2,757 mio. kroner til ni projekter.

29.05.2017 Nyhed:

A.P. Møller-støtte til digitalt evalueringsredskab

Helsingør og Gentofte kommuner får støtte af A.P. Møller Fonden til at styrke lærernes samarbejde gennem digitale data.

03.04.2017 Nyhed:

Undervisningsministeren nedsætter rådgivningsgruppe for digital læring

En række eksperter i teknologiens muligheder og samfundspåvirkning skal som medlemmer af en ny rådgivningsgruppe sparre med undervisningsminister Merete Riisager om en langsigtet handlingsplan for digital læring. Første opgave bliver at give input til målene for et nyt valgfag om teknologiforståelse, som kommuner på forsøgsbasis vil kunne udbyde.

30.03.2017 Nyhed:

Forskningsprojekt samler viden om anvendelsen af læringsplatforme

15 skoler skal være med til at udvikle undervisning med læringsplatforme.

02.12.2016 Nyhed:

Ny undersøgelse skal give input til kommende reformprojekter

Fælles it-standarder og dataunderstøttet læring er blandt it-initiativerne i gymnasiereformen. Gymnasiereformen, der træder i kraft næste sommer, indeholder en række initiativer for it i gymnasie-undervisningen. Styrelsen for It og Læring (STIL) er ansvarlig for fire af it-indsatserne, og for at kunne give gymnasierne så nyttige it-løsninger som muligt undersøger STIL, hvordan gymnasierne bruger it lige nu.

30.11.2016 Nyhed:

Protolab skal sikre fremtidens kvalificerede medarbejdere

17 virksomheder med i alt 3000 arbejdspladser i Ringkøbing-Skjern Kommune bakker op om et kommende Protolab med laserskærere og 3D-printere i Lem. Erhvervsvækstforum støtter projektet med 1.1 mio. kr. over fire år.

30.11.2016 Nyhed:

Med elektronisk patientjournal trænger virkeligheden sig på

Når undervisningen bliver tilsat en dosis EPJ, kommer studietiden til at ligne det virkelige liv på hospitalerne. Det viser gode midtjyske erfaringer fra VIA sygeplejerskeuddannelsen i Horsens. Siden 2013 har VIA sygeplejerskeuddannelsen i Horsens brugt undervisningsmiljøet i Region Midtjyllands elektroniske patientjournal i undervisningen. Det skaber værdi for sygeplejerskerne, når de skal ud i det virkelige liv efter skolebænken.

16.09.2015 Nyhed:

Ny ansøgningsrunde til udviklingspuljen for digitale læremidler

Virksomheder kan igen søge om penge til at udvikle nye digitale læremidler til folkeskolen fra udviklingspuljen, der åbner for en ny ansøgningsrunde. Udviklingspuljen på i alt 40 millioner kroner åbner en ny ansøgningsrunde, hvor virksomheder, der udvikler digitale læremidler, kan søge om penge. Puljens formål er både at bidrage til en fagligt stærkere folkeskole og skabe nye vækstmuligheder for virksomheder.

16.09.2015 Nyhed:

ITB: Eleverne bruger it i skolen - men resultaterne mangler

Nye tal fra PISA viser, at it i skolen ikke har gjort de danske elever bedre. 4 ud af 5 danske skoleelever bruger internettet til undervisningsformål mindst en gang om ugen. Det viser nye tal fra PISA. Desværre viser undersøgelsen også, at den massive brug af digitale hjælpemidler i skolen, ikke har gjort de danske elever bedre til dansk og matematik end gennemsnittet af OECD landene.

26.03.2015 Nyhed:

Kan computerspil øge læring og trivsel i folkeskolen?

Kan computerspil og spilpædagogik øge læring og trivsel i folkeskolen? Det spørgsmål er vi snart meget tættere på at kunne besvare. Et nyt forskningsprojekt ”Sæt skolen i spil” har nemlig modtaget 4,2 mio. kr. i støtte fra Egmont Fonden til at undersøge spilbaseret undervisning i folkeskolen over de næste to år. Bag projektet står forskere fra ForskningsLab for It og Læringsdesign (ILD) ved AAU København, professionshøjskolerne VIA og UCC samt konsulentfirmaet Skolen i spil.

Sider