Du er her

Droner

09.10.2017 Nyhed:

Drone giver nye muligheder for klimasikring af vandløb

Målinger af vandløb skal i fremtiden foretages med droner. Dronerne vil give mere præcis information til overvågning af vandløb og dermed bedre klimasikring. Innovationsfonden har investeret 7.955.000 kr. til projektet.

25.08.2017 Nyhed:

Dronerne flyver ind i produktionshallen

En autonom drone, der navigerer ultrapræcist i et svært indendørs miljø præget af beton, stål og støj. Det er resultatet af projektet UAWORLD, hvor forskere fra Aalborg Universitet og en række virksomheder har fået syv komplekse teknologier til at spille sammen på en hidtil uset måde.

30.06.2017 Nyhed:

Lovgivning står i vejen for drone-udvikling

Den voksende drone-branche i Danmark angiver lovgivningen som hæmmende for vækst herhjemme. Det viser en stor kortlægning af den danske drone-branche fra Teknologisk Institut.

20.06.2017 Nyhed:

IMO sætter kikkerten på autonome skibe

IMO´s søsikkerhedskomité vil nu starte arbejdet med at sætte nye rammer for international regulering af sikker sejlads med autonome skibe.

07.04.2017 Nyhed:

Fjernvarmedrone over Rødovre

Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning skal have termofotograferet en del af sit ledningsnet. Det sker ved hjælp af et termokamera monteret på en drone.

15.03.2017 Nyhed:

DTU leverer drone-system til måling af land- og havis i Arktis

Nyudviklet drone-teknologi fra DTU Space skal sikre mere effektiv overvågning af klimaændringer i Arktis. Udstyret overdrages nu til brug på forskningsbasen Villum Research Station i Grønland.

30.11.2016 Nyhed:

Rummet bliver det nye marked

Rumteknologi har stort potentiale for danske virksomheder. De opfordres derfor til at indgå samarbejde med myndigheder og investere i rummet, så infrastrukturen over Arktis kan forbedres. Dette vil betyde bedre kommunikation og overvågning til forsvarets opgaveløsning samt en integration af det arktiske samfund.

25.11.2016 Nyhed:

Droner skal give P-overblik

Højtflyvende droner vil i de kommende uger tjekke, hvordan borgerne bruger parkeringspladserne i København. Det vil Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune ide kommende uger undersøge
med hjælp fra højtflyvende droner og interviews med lokale bilister.

03.10.2016 Nyhed:

64 millioner til forskning i droner

SDU står i spidsen for et stort forskningsprojekt, som skal sikre Danmark en førerposition i udvikling af droner. 

27.09.2016 Nyhed:

DTU hilser regeringens nye dronestrategi velkommen

Danmark har fået sin første nationale strategi for droner. DTU har mange aktiviteter inden for drone-området og vil bidrage med vigtig viden, når strategien skal udfoldes. DTU ser derfor frem til, at der nu sættes nye initiativer i værk og kommer ekstra fokus på området herhjemme.

Sider