Du er her

Folkeskolen

25.10.2017 Nyhed:

Nyt projekt skal hjælpe elever med udviklings- og opmærksomhedsproblemer i grundskolen

Projektet skal understøtte kommuners og skolers arbejde med it-baseret inklusion af elever med udviklings- og opmærksomhedsproblemer i grundskolens almindelige klasser. 

29.08.2017 Nyhed:

Mål for fremtiden: Eleverne skal mere end bare bruge teknologi

Indlæg af Merete Riisager, undervisningsminister (LA)

23.01.2017 Nyhed:

Internetspil skal ruste unge til arbejdslivet

Hvad gør du, hvis chefen vil være venner med dig på Facebook? Interaktivt brætspil udviklet ved Arbejdsmedicin på hospitalet i Herning stiller erhvervsskoleelever over for hverdagens dilemmaer og giver dem ny viden om psykisk arbejdsmiljø.

10.11.2016 Nyhed:

1 år med lærende leg på PIL i Kolding

Den 6. november er det et år siden, at det pædagogiske innovationslaboratorium åbnede dørene op for alternativ undervisning til Koldings folkeskoleelever, og det er blevet taget godt imod.

10.11.2016 Nyhed:

Ordblinde børn skal findes ved tidlig screening

Mens mellem to og fem procent af den voksne befolkning ifølge Socialstyrelsen er ordblinde, var det i foråret alene 1,1 procent af eleverne i de aarhusianske folkeskoler, der var registreret som ordblinde. Dermed kan der være elever, som går gennem skoletiden uden at få den rette støtte.

01.11.2016 Nyhed:

Søg om at være med i forsøg med assisteret fjernundervisning i folkeskolen

Nu starter en række forsøg med fjernundervisning i folkeskolen, hvor kommuner inviteres til at udvikle og udforske nye måder at anvende digitale medier på.

23.11.2015 Nyhed:

IT-Branchen vil uddanne sikkerhedsagenter

10.000 elever i 5. og 6. klasse skal gennem CodeX uddannes som sikkerhedsagenter, så de bedre kan stå imod de mange trusler, de møder i den digitale virkelighed.
”De unge er blevet mere og mere digitale, hvilket giver en masse muligheder, men som også bringer nye sikkerhedsrisici overfor især de helt unge. Derfor er det vigtigt, at børn og unge bliver undervist i at færdes sikkert på nettet,” siger Rasmus Theede, der er medlem af IT-Branchens sikkerhedsudvalg og formand for Rådet for Digital Sikkerhed.

16.03.2015 Nyhed:

A.P. Møller-fond donerer 2,9 millioner til efteruddannelse af Hvidovres lærere og pædagoger

Hvidovre Kommune har modtaget en donation fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formaal på godt 2,9 mio. kroner.

18.09.2013 Nyhed:

Uglegårdsskolen som digital demonstrationsskole

Uglegårdsskolen i Solrød Kommune er sammen med 20 andre skoler over hele landet blevet udvalgt som digital demonstrationsskole i forhold til fire nye forskningsprojekter.