Du er her

Forskning

12.10.2017 Nyhed:

Smartphonen er et vigtigt redskab for mennesker på flugt

Et helt nyt forskningsprojekt vil de næste to år bl.a. undersøge, hvordan flygtninge bruger informations- og kommunikationsteknologi til at planlægge deres rejse gennem Europa og skabe netværk undervejs. Projektet er netop blevet støttet med seks mio. kr. af Velux Fonden.

11.11.2016 Nyhed:

Forskere fra DTU får stor EU-pris for verdens hurtigste datasignal

Forskere fra DTU har modtaget den prestigefyldte Horizon-pris på 500.000 Euro (ca 3,7 mio. kr.) for en teknologi, der muliggør optisk datatransmission med ultrahøj kapacitet og med store energi- og omkostningsbesparelser

04.11.2016 Nyhed:

Politisk aftale prioriterer erhvervsrettet forskning og fri forskning

Et samlet Folketing står bag fordelingen af i alt 555 millioner kroner til forskningsaktiviteter i 2017. Forskning fører til nye løsninger og produkter og bidrager til vækst. Det er vigtigt for Danmarks fremtid, understreger uddannelses- og forskningsministeren.

03.11.2016 Nyhed:

It i folkeskolen vender op og ned på lærerrollen

Det digitale stiller nye krav til undervisning og læring på alle niveauer og kan vende dynamikken i klasselokalet på hovedet. Emilie Møllenbach forsker blandt andet i, hvordan lærerne kan blive klædt på til at undervise i en digital verden, hvor eleverne ofte er foran på point.

27.01.2016 Nyhed:

Smarturet kan afsløre din pinkode: ITU-speciale vækker international opmærksomhed

Smarture kan måle din puls, dine skridt og din kalorieforbrænding. Men urenes bevægelsessensorer kan også afsløre pinkoden til dit Dankort, og den information kan potentielt bruges af cyberkriminelle, advarer en studerende fra IT-Universitetet i sit speciale.

26.01.2016 Nyhed:

Studerende bygger 50 højteknologiske 3D-printere

Studerende fra Aarhus Universitet har sat gang i det, der måske er Danmarks største produktion af avancerede 3D-printere. I løbet af tre fredage i januar bygger de hver især en printer, så de kan etablere laboratorier hjemme i dagligstuerne.

08.09.2014 Nyhed:

Hjerne-projekt udvikler Robocop-lignende teknologi

Det tværeuropæiske forskningsprojekt BRAINLEAP er ved at udvikle en ny metode til at forstå menneskehjernens signaler, så blinde i fremtiden vil kunne læse, og svært lammede patienter vil kunne kommunikere med omverdenen.