Du er her

Frie grunddata

19.06.2017 Nyhed:

Minister indvier portal med åbne energidata

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt åbner Energinets nye portal for energidata: Energi Data Service. Portalen gør det nemmere for iværksættere, forskere og virksomheder at bruge data fra Energinet til nye tjenester og forretningsmodeller til glæde for samfundet og den grønne omstilling.

06.11.2015 Nyhed:

Danmarks første atlas i 3D er nu klar

Det nye atlas er en præsentation af det danske landskab, som det er formet af naturen og mennesket – fortalt gennem kort.

10.06.2014 Nyhed:

Effekten af frie geografiske grunddata

Som en del af Regeringens og KL’s grunddataprogram blev en stor del af Geodatastyrelsens data stillet frit til rådighed den 1. januar 2013. Forventningen til de frie geodata er, at de kommer til at bidrage til en mere effektiv offentlig sektor og til vækst i den private sektor. Frisætning af geodata er desuden en del af en international trend og Danmark er foregangsland.

07.04.2014 Nyhed:

Private geodata-virksomheder i vækst

Der er stor optimisme at spore for de private virksomhedsmedlemmer i Geoforum, og langt størstedelen af denne del af branchen spår derfor om opadgående kurver for 2014, både når det gælder økonomien, beskæftigelsen og nye udviklingsmuligheder. Det viser en virksomhedsundersøgelse, som Geoforum gennemførte i januar 2014 blandt sine private virksomhedsmedlemmer for at få en status på 2013 samt forventninger til 2014.