Du er her

Geodata

30.06.2017 Nyhed:

Hele Danmarks radarbillede bliver bedre og hurtigere

DMI har indkøbt og installerer i løbet af 2017 tre nye vejrradarer. De nye radarer stilles op i Sindal, på Rømø og Stevns. Sammen med de to eksisterende radarer på Bornholm og i Virring giver de i alt fem vejrradarer skarpe og troværdige billeder af det danske vejr.

28.06.2017 Nyhed:

Ny digital kortlægning af Grønland godt på vej

Forældede kort og en smeltende indlandsis gør det nødvendigt med nye digitale kort over Grønland. Nu er data og digitale tjenester på vej til brugerne. Styrelsen for Dataforsyning og effektivisering (SDFE) er derfor i tæt samarbejde med Grønlands Selvstyre ved at gennemføre et pilotprojekt, som skal kortlægge godt 16 procent af den isfrie del af Grønland.

31.03.2017 Nyhed:

Trafikken i København er blevet mere intelligent

Som en af de første byer i verden har København investeret i systemet MobiMaestro, der gør det nemmere at overvåge, styre og informere om trafikken i hovedstaden.

21.09.2016 Nyhed:

Produktion af nye data til landkort i Grønland går i gang

Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering er, i tæt samarbejde med Grønlands Selvstyre, ved at gennemføre et pilotprojekt, som skal kortlægge godt 16 procent af den isfrie del af Grønland.

20.09.2016 Nyhed:

Find offentlige toiletter på ny app

Nu er der hjælp at hente for de tissetrængende. En app, der hedder FindToilet, viser nu, hvor man kan finde et offentligt toilet i Haderslev Kommune.

16.09.2016 Nyhed:

Bliv klogere på din kommune

På et nyt kort - Hedenstedkortet – kan du se en masse data , som ikke tidligere har været åbne for borgere, virksomheder og andre interesserede. Fordelt på geografiske områder kan du se befolkningsudvikling, typer af boliger, arbejdspladser, familietyper og meget mere.

13.09.2016 Nyhed:

Redegørelse om infrastruktur for geografisk information

Data og digitalisering spiller en stadig større rolle i udviklingen af vores samfund. 

12.09.2016 Nyhed:

Tjek om huset er bevaringsværdigt på elektronisk kort

Flere organisationer og boligadvokater efterlyser et bedre overblik over de bevaringsværdige bygninger i Danmark. Esbjerg Kommune har en model, der sikrer, at boligkøbere ved, hvordan en bolig i kommunen er klassificeret.

06.09.2016 Nyhed:

Nyt interaktivt kort viser, hvor ren luften er på din vej

Fra 1. september kan du se, hvordan luftforureningen fordeler sig over hele Danmark via DCE-projektet ”Luften på din vej.” Kortet er baseret på data fra 2012, og luften i dag er derfor allerede renere, end kortet viser, på grund af den faldende luftforurening.

01.09.2016 Nyhed:

Nemmere adgang til data på tværs af registre

En ny webtjeneste gør det nemmere at anvende egne data sammen med de mange fællesoffentlige grunddata. 

Sider