Du er her

HK

29.06.2017 Nyhed:

Ny rapport fra HK og KLK: Fremtidens it- og digitaliseringsmedarbejdere

En helt ny fælles rapport fra HK og KL's konsulentvirksomhed KLK stiller skarpt på, hvad digitaliseringen medfører af nye krav til medarbejderne.

11.11.2016 Nyhed:

Open source, open data og åbent sind

Kunstig intelligens og robotter kommer til at påvirke den måde, vi arbejder på. HK’ernes forståelse for håndværket i den offentlige forvaltning er et godt grundlag for at involvere sig i den nye teknologi.

10.11.2016 Nyhed:

Hør podcast om ny persondatalov

To specialister hos kammeradvokaten har udgivet to podcast om den nye persondatalov, som træder i kraft om cirka halvandet år.
I maj 2018 træder EUs nye persondataforordning i kraft.

10.06.2016 Nyhed:

Chefer må ikke sende e-mails efter arbejdstid

Ansatte skal have lov til at være i fred, når de ikke er på arbejde. Derfor bliver det nu forbudt for chefer at sende arbejdsrelaterede e-mails efter arbejdstid, i weekender og på ferier – i hvert fald i Frankrig.

30.05.2016 Nyhed:

HK: Ny digitaliseringsplan kæntrer som spareøvelse

En ny fælleskommunal digital handlingsplan for de kommende fire år er netop sat i søen. HK Kommunal anerkender planen for dens fokus på at skabe sammenhæng i den kommunale service, men advarer mod at lade økonomien styre digitaliseringen.

26.01.2016 Nyhed:

Høring: Digitaliseringens blinde plet

HK Stat og HK Kommunal har i samarbejde med Rambøll undersøgt erfaringerne med og holdningerne til den offentlige service i en digitaliseringstid hos både borgere og offentligt ansatte. Resultaterne præsenterer vi 4. marts 2016 på en høring i Folketinget.

01.12.2015 Nyhed:

Selvbetjeningsløsningen Mit Sygefravær bliver obligatorisk i dag

Den 1. juni blev den borgervendte selvbetjeningsløsning Mit Sygefravær klar til brug i kommunerne. Selvbetjeningsløsningen skal erstatte de breve og skemaer, som sygemeldte borgere hidtil har modtaget, udfyldt og indsendt med fysisk post. I dag bliver Mit Sygefravær, som tilgås via borger.dk, obligatorisk.

01.12.2015 Nyhed:

IT-Danmark kan ikke bygges på sidemandsoplæring

Den er helt gal med de danske IT-fagliges efteruddannelse. Alt for få får en formel efteruddannelse, og det skader Danmarks muligheder i den internationale konkurrence.

27.11.2015 Nyhed:

KMD har nu integration til MobilePay

Økonomifolket har nærmest revet sig i håret over Mobilepay og Swipp, fordi der ikke har været integration til økonomisystemet, og afstemning af kassen har derfor været administrativ besværlig. Men nu er der en løsning på vej fra KMD.

26.02.2015 Nyhed:

HK: Færre ansatte i kommunerne

2.500 ordinære HK-job er forsvundet fra kommunernes administration i løbet af fire år. Hver 13. ordinære fuldtidsjob under kontor- og it-overenskomsten (7,5 procent) er forsvundet fra kommunerne i løbet af perioden fra august 2010 til august 2014.

Sider