Du er her

IT-sikkerhed

10.11.2017 Nyhed:

9 ud af 10 danskere har ikke styr på it-sikkerheden

Danskerne har i stigende grad taget de digitale muligheder til sig og benytter sig i stort omfang af den nemme adgang til viden og indkøb på nettet. Det betyder desværre også, at it-kriminaliteten er i stigning. En ny kampagne skal hjælpe danskerne med at holde hackerne ude med seks enkle råd til en mere it-sikker hverdag.

10.11.2017 Nyhed:

OS2: Stop hackere og øg sikkerheden på offentlige pc'ere

Aarhus Kommune har nu taget konsekvensen af dette og skabt deres eget solide sikkerhedssystem vha. af open source softwaren OS2borgerPC og skræddersyede OS2-kabinetter. 

07.06.2017 Nyhed:

Udkast til sikkerhedskrav om efterlevelse af persondatalovgivning

Som et led i det overordnede arbejde med at implementere Databeskyttelsesfordningen i KOMBIT, er der blevet formuleret udkast til en række sikkerhedskrav om compliance med persondatalovgivning. Da der er tale om udkast, pågår der stadig en proces om formulering af kravene. KOMBIT Videncenter deler disse krav i deres nuværende udkastform til inspiration for kommuner i forbindelse med deres implementeringsarbejde.

31.03.2017 Nyhed:

Danskerne er trygge – men 60 pct. er sårbare over for digitale angreb

Ny undersøgelse fra Digitaliseringsstyrelsen viser, at kun 40 pct. af danskerne tager sikkerhedskopi af deres data på deres computer. Dermed udsætter de sig selv for en af tidens største trusler på sikkerhedsområdet: ransomware, hvor it-kriminelle låser adgangen til private data og kræver løsesum for at frigive dem. Har man en sikkerhedskopi, kan man selv genskabe data uden at skulle betale.

01.11.2016 Nyhed:

Uddannelse og opdragelse er vejen til bedre IT-sikkerhed

Danske kommuner er blevet bombarderet med cyber-angreb i løbet af 2016. Det fortæller Version2.dk via en undersøgelse DR Nyheder har lavet. Undersøgelsen viser, at 57 ud af de 54 kommuner, der har svaret, fortælller at de har oplevet brud på it-sikkerheden i 2016.

28.10.2016 Nyhed:

Fælleskommunalt samarbejde om sikkerhed er nøglen til succes

Et af de digitale fundamenter i den Fælleskommunale digitale handleplan - Sikkerhedsprogrammet - om øget sikkerhed og implementering af EU’s Databeskyttelsesforordning er for alvor gået i gang.

24.10.2016 Nyhed:

Brev til kommunaldirektørerne om at vælge kontaktperson til sikkerhedsprogrammet

For at involvere alle kommuner i programmet og koordinere dets indsatser effektivt, er alle kommuner blevet bedt om at udnævne en kontaktperson for kommunens sikkerhedsarbejde.

21.10.2016 Nyhed:

Datasikkerhed i kommunerne får ny side på kl.dk

Arbejdet med datasikkerhed har nu fået sin egen side på kl.dk, hvor der fremover kommer løbende opdateringer med relevant information og nyheder om datasikkerhedsprojekterne. 

05.09.2016 Nyhed:

Sundhedsdatastyrelsen beklager hændelse med mail

Direktør udtaler beklagelse over, at en borger ved en fejl fik tilsendt en anden borgers aktindsigt og dermed også personfølsomme oplysninger.

06.07.2016 Nyhed:

Sådan håndterer man patientoplysninger mest sikkert

Sundhedsdatastyrelsen udgiver nu en vejledning om, hvordan patientoplysninger skal og kan håndteres hos sundhedsvæsnets parter med udgangspunkt i eksisterende lovkrav og teknologiske muligheder.

Sider