Du er her

ITB

15.06.2017 Nyhed:

ITB: Derfor fejler offentlige it-projekter

Ny undersøgelse fra ITU går i dybden med facts og findings omkring de store kuldsejlede projekter. Og her kommer en del utvetydige sandheder frem. Det fremgår bl.a., at grundlæggende fejl i analysefasen ligger til grund for over halvdelen af problemerne ved større fejlslagne offentligt it-projekter.

25.11.2016 Nyhed:

Big Data med privacy

Digitaliseringen af det danske samfund og brugen af teknologi, der indsamler enorme mængder af data i realtid, giver helt nye muligheder for at skabe nye og bedre services til erhvervslivet og den enkelte borger. Folketingets it-ordførere havde derfor samlet it-branchen til en dialog om brugen af Big Data. Og alle var enige om, at potentialet var stort, men at privacy også var vigtigt, skriver ITB på sin hjemmeside.

28.10.2016 Nyhed:

Kodeks for det gode kunde-leverandørsamarbejde

En fælles kultur for samarbejde skal gøre det lettere at sejle de store statslige it-projekter sikkert i havn. Statens It-projektråd har sammen med Dansk IT og it-brancheorganisationerne, IT-Branchen og DI Digital formuleret en række samar-bejdsprincipper og konkrete råd og anbefalinger, der skal hjælpe både statslige myndigheder og it-leverandører, når de arbejder sammen om store statslige it-projekter.

28.10.2016 Nyhed:

Bedre offentlige it-projekter

Nøglen til gode it-projekter ligger ikke i en alenlang kravspecifikation, men i at få skabt et godt og velfungerende samarbejde fra starten. Derfor lanceres der nu et nyt kodeks for det gode samarbejde.

14.09.2016 Nyhed:

Børnene er klar til kodning – hvornår bliver de voksne?

Der var stor begejstring blandt børnene til Københavns kick-off på Coding Class i tirsdags, hvor 280 børn var klar på at komme i gang med at lære kodning.

09.09.2016 Nyhed:

Fik en konsulent med hjem

I sidste uge afholdte bl.a. Københavns Kommune og IT-Branchen et arrangement om digitalisering af mindre virksomheder. På dagen fik virksomhederne også mulighed for at få deres egen digitaliseringskonsulent med hjem.

08.12.2015 Nyhed:

Et godt digitaliseret Danmark

Et fælles forslag til digitale rettigheder fra IT-Branchen og Ældre Sagen.

16.09.2015 Nyhed:

ITB: Eleverne bruger it i skolen - men resultaterne mangler

Nye tal fra PISA viser, at it i skolen ikke har gjort de danske elever bedre. 4 ud af 5 danske skoleelever bruger internettet til undervisningsformål mindst en gang om ugen. Det viser nye tal fra PISA. Desværre viser undersøgelsen også, at den massive brug af digitale hjælpemidler i skolen, ikke har gjort de danske elever bedre til dansk og matematik end gennemsnittet af OECD landene.

13.08.2015 Nyhed:

Optagelsestal er både godt og skidt

I 2015 blev der optaget 594 færre unge på it-uddannelserne, hvilket svarer til et fald i nye studerende på 10 procent.

21.10.2014 Nyhed:

IT-Branchen: Hackermeldepligt skal være anonym

En række alvorlige tilfælde af cyberspionage mod danske virksomheder har fået flere politikere til at ville indføre en meldepligt for virksomheder, der bliver ramt hackerangreb. Brancheforeningen for it-virksomheder og televirksomheder i Danmark, IT-Branchen, anerkender behovet for meldepligt når samfundsmæssige værdier er truet, men frygter en situation, hvor ofrene for hackerangreb bliver stillet i gabestok.  Hvis politikerne vil gennemføre en meldepligt er det helt afgørende, at det bliver anonymt.

Sider