Du er her

Københavns Universitet

03.10.2017 Nyhed:

Københavns Universitet ruster lægestuderende til fremtidens sundhedsvæsen

Det nye valgfrie 5. semester på medicinuddannelsen forbereder fremtidens læger til forestående udfordringer i sundhedssystemet med internationalt udsyn, digitalisering og flere ældre. Udviklingen af uddannelsen sker i tæt samarbejde med regioner og hospitaler i Region H og Region Sjælland.

03.10.2017 Nyhed:

Vi kæmper med medieteknologien, når vi bliver gamle

Når vi bliver ældre, kan helt dagligdags vaner og rutiner som radiolytning og tv-sening blive besværlige. Enten fordi hørelsen eller synet begynder at svigte, eller fordi teknologien udvikler sig så hurtigt, at det bliver svært at følge med i udviklingen og betjene apparaterne. Vi bliver nu, på godt og ondt, gamle sammen med og gennem vores medier, viser ny forskning fra Københavns Universitet.

26.10.2016 Nyhed:

App skal indentificere sclerose-venlig kost

Skær ned på kød, drop mejeriprodukter og spis masser af bælgfrugter. Rådene er mange, når det kommer til en sclerose-venlig kost. Men i virkeligheden findes der ikke særlig meget viden på området. Det skal en ny app lave om på.

15.02.2016 Nyhed:

Nyt partnerskab skal gøre big data bigger

Region Midtjylland er en af partnerne i et nyt dansk samfundspartnerskab: Danish Center for Big Data Analytics Driven Innovation (DABAI) skal booste udnyttelsen af big data til at løse samfundsmæssige udfordringer.

28.10.2015 Nyhed:

Sundhedsteknologi skal ud til borgerne

Det danske sundhedsvæsen er under pres. Der er stadig flere ældre, borgere med kroniske lidelser og en stigende efterspørgsel efter sundhedsydelser. Et nyt forskningscenter vil udvikle og afprøve sundhedsteknologier, som kan hjælpe patienterne til en bedre hverdag og lette presset på sundhedsvæsnet.​

18.09.2015 Nyhed:

Ny app hjælper de studerende gennem studiet

Nu kan studerende få Københavns Universitet i lommen. En ny app udviklet til universitetets godt 40.000 studerende skal sikre, at de har nem adgang til deres skema, beskeder fra undervisere og vigtige informationer om deres uddannelse.

08.04.2015 Nyhed:

Ny universitetsdirektør med solid ledelseserfaring

Bestyrelsen på Københavns Universitet har besluttet at ansætte Jesper Olesen som ny universitetsdirektør. Jesper Olesen er 48 år og uddannet cand.scient.pol. og kommer fra en stilling som administrationsdirektør i Erhvervs- og Vækstministeriet. Han tiltræder stillingen som universitetsdirektør på Københavns Universitet 1. maj 2015.

01.09.2014 Nyhed:

København åbner unikt velfærdsteknologisk hus

Den 27. august 2014 indviede Københavns Kommune et nyt hus, hvor kommune, forskere og virksomheder i fællesskab skal udvikle velfærdsteknologiske løsninger til gavn for borgerne. 

31.01.2014 Nyhed:

Et væsentligt skridt nærmere digitalisering af eksamen

Aarhus Universitet har sammen Aalborg Universitet, Copenhagen Business School, Roskilde Universitet og Københavns Universitet valgt en fælles løsning til digitalisering af eksamener.

28.01.2013 Udbud:

Københavns Universitet udbyder computere

Københavns Universitet ønsker tilbud på anskaffelse af computere til regneklynger ved RTH og Nano-science Center.

Sider