Du er her

Kommuner

14.09.2017 Nyhed:

Ny guide til kommunale medarbejdere om datadeling på socialområdet

KL, Digitaliseringsstyrelsen og Børne- og Socialministeriet har med bidrag fra Justitsministeriet udarbejdet en juridisk guide til indhentning af data i sager om børnefaglige undersøgelser og socialpædagogisk bistand. Målgruppen er kommunale medarbejdere, der arbejder med socialområdet.

15.03.2017 Nyhed:

Nye tal: Så grønne er kommunerne i Midtjylland

Over en tredjedel af energiforbruget i Region Midtjylland kommer nu fra vedvarende energi. Se andelen for de enkelte kommuner.

03.03.2017 Nyhed:

Se kortet: Disse kommuner skaber mest konkurrence om offentlige opgaver

Konkurrence om offentlige opgaver kan i sidste ende give borgerne mere for skattekronerne. Et nyt Danmarkskort skaber overblik over, hvilke kommuner der er bedst til at skabe konkurrence om løsningen af offentlige opgaver.

01.11.2016 Nyhed:

Uddannelse og opdragelse er vejen til bedre IT-sikkerhed

Danske kommuner er blevet bombarderet med cyber-angreb i løbet af 2016. Det fortæller Version2.dk via en undersøgelse DR Nyheder har lavet. Undersøgelsen viser, at 57 ud af de 54 kommuner, der har svaret, fortælller at de har oplevet brud på it-sikkerheden i 2016.

22.06.2016 Nyhed:

Kommunerne har fået bedre styr på deres data og dokumenter

Rigsarkivets seneste tilsyn med kommunernes arkivforhold viser, at kommunerne generelt har godt styr på deres data og dokumenter. Kommunerne har 125 kilometer papirarkivalier og næsten 1.600 it-systemer, der skal afleveres til Rigsarkivet eller et kommunalt arkiv, så de kan blive bevaret for eftertiden.

27.01.2016 Nyhed:

Alle kommuner har tilsluttet sig Samarbejdsplatformen

Alle kommuner har tilsluttet sig skoledelen af projekt Samarbejdsplatformen.

11.02.2015 Nyhed:

Sammenlagte kommuner sparer penge på administration

De kommuner, der blev lagt sammen ved kommunalreformen, har høstet administrative stordriftsfordele på 8-10 procent om året. Det viser nye forskningsresultater fra KORA og Aarhus Universitet.

19.05.2014 Nyhed:

Solide 2013-regnskaber fra kommuner og regioner

Både kommuner og regioner har klart overholdt det samlede budgetterede udgiftsniveau for 2013. Det viser sidste års regnskabsresultat, som netop er blevet offentliggjort af Danmarks Statistik. Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager anerkender, at der i kommuner og regioner er gennemført et højt anlægsniveau, som giver meget nybyggeri.

30.08.2013 Nyhed:

Service og produktivitet i 94 kommuner

En analyse, som KORA har foretaget for Produktivitetskommissionen, giver et billede af produktiviteten og serviceniveauet i de 94 største kommuner i Danmark. Tallene skal tages med en række forbehold men kan bruges som redskab i kommunerne til at udvikle og forbedre produktiviteten og servicen til borgerne.

15.04.2013 Nyhed:

DHUV-testserver klar til brug

DHUV-projektet stiller testserver vedr. de standardiserede snitflader til rådighed.

Sider