Du er her

Region Hovedstaden

08.11.2017 Nyhed:

Gitte Fangel ny vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og ny regional CMIO (Chief Medical Information Officer)

Med udnævnelsen af Gitte Fangel i den nye stilling, kommer der en tæt kobling mellem Sundhedsplatformens udvikling og det kliniske, kombineret med ledelsen af Byens Akuthospital.

04.07.2017 Nyhed:

Brug af fingeraftryk ved bloddonation

Datatilsynet vender hermed tilbage til ovennævnte sag, som tilsynet tog op af egen drift i anledning af, at tilsynet via borgerhenvendelser var blevet gjort opmærksom på, at Blodbanken på Rigshospitalet registrerer bloddonorers fingeraftryk.

21.06.2017 Nyhed:

Beretning om regionernes brug af konsulenter

Den 14. juni 2017 behandlede Statsrevisorerne beretning nr. 19/2016 om regionernes brug af konsulenter.

15.06.2017 Nyhed:

Ny aftale om udvikling af kunstig intelligens i sundhedsvæsenet

Politikerne i Region Hovedstaden har netop vedtaget en rammeaftale med IBM omkring udvikling af kunstig intelligens til sundhedsvæsenet. Aftalen afsætter en økonomisk ramme på 30 mio. kr. fordelt over fem år til at finansiere samarbejdsprojekter om kunstig intelligens.

03.04.2017 Nyhed:

Lyserøde robotter hospital i Region Hovedstaden

Herlev Hospital i Region Hovedstaden bliver det første hospital i Danmark som indfører selvkørende robotter, kaldet AGV´er (Automated Guided Vehicles). Med indvielsen af den fuldautomatiske varemodtagelse lægger Herlev Hospital sig i spidsen og bliver det hospital i verden, som er nået længst med at automatisere flowet af varer og affald.

07.03.2017 Nyhed:

Fra el-butik til danmarksmester i velfærdsteknologi

El-installatørvirksomheden SIF Gruppen har deltaget i Væksthus Hovedstadsregionens SundVækst-program, der er et 7 måneders vækstforløb målrettet virksomheder, der arbejder med sundheds- og velfærdsløsninger, og som ønsker at styrke deres salg til det offentlige. SundVækst-programmet er finansieret af Vækstforum Hovedstaden og EU’s Regionaludviklingsfond. Der rekrutteres løbende til forløbet og næste hold starter i juni 2017.

30.11.2016 Nyhed:

Ny teknologi skal redde kræftpatienters liv

Små sensorer på kroppen af nyligt kræftopererede patienter skal gøre det muligt at skride ind i tide overfor komplikationer. Teknologien udvikles i samarbejde mellem Danmarks Tekniske Universitet og Region Hovedstaden og har netop modtaget en stor bevilling fra Kræftens Bekæmpelse.

11.11.2016 Nyhed:

Nyt site skal bidrage til bedre patientinddragelse

Den nye hjemmeside PROMpartner.dk kan inspirere til, hvordan sundhedspersonale involverer patienter mere i egen behandling.

07.11.2016 Nyhed:

Rigshospitalet går i luften med Sundhedsplatformen

Trods masser af tekniske tilretninger i den nye fælles patientjournal og bedre uddannelse forventer Rigshospitalet, at overgangen til Sundhedsplatformen vil være en endog meget stor forandring, hvor personalet skal lære et komplekst it-system med tilhørende nye rutiner at kende. 

11.10.2016 Nyhed:

Alle patienter får deres behandling

Region Hovedstaden: ​Kræftpatienter får den nødvendige kemoterapi, og testsvar forsvinder ikke. Patienterne kan være trygge ved at komme på Herlev og Gentofte Hospital. Der er ikke tale om kaos, som artikler i Ekstra Bladet kan give indtryk af. 

Sider