Du er her

robotteknologi

03.04.2017 Nyhed:

Lyserøde robotter hospital i Region Hovedstaden

Herlev Hospital i Region Hovedstaden bliver det første hospital i Danmark som indfører selvkørende robotter, kaldet AGV´er (Automated Guided Vehicles). Med indvielsen af den fuldautomatiske varemodtagelse lægger Herlev Hospital sig i spidsen og bliver det hospital i verden, som er nået længst med at automatisere flowet af varer og affald.

06.03.2017 Nyhed:

Fremtidens robotter er bløde og blæksprutteagtige

Bløde robotter af materialer som silikone har potentiale til at ændre, hvad vi bruger robotter til, og udfordrer vores syn på, hvad en robot kan være, fortæller ph.d.-studerende Jonas Jørgensen, som trækker på sin baggrund som både fysiker og kunsthistoriker i sine eksperimententer med teknologien.

06.03.2017 Nyhed:

Verdens eliteuniversiteter konkurrerer om fremtidens robot

Som det eneste skandinaviske universitet deltager DTU i en konkurrence i Abu Dhabi, hvor robotters evne til at opfatte og tilpasse sig ændringer i omgivelserne, skal demonstreres.

08.12.2016 Nyhed:

Nyt elitetræningscenter for robotteknologi

Et nyt syddansk elitetræningscenter skal hjælpe unge lovende robotvirksomheder med at vokse sig store på rekordfart. Syddansk Vækstforum afsætter 10 mio. kroner til centeret

07.11.2016 Nyhed:

Samarbejde om erhvervsfremme i Region Syddanmark

Syddansk Vækstforum ønsker at styrke samarbejdet med Udvikling Fyn om robotteknologi og automation samt offshore og maritime erhverv.

 

19.04.2016 Nyhed:

Udlændinge studerer robotter på hospitalet i Hillerød

Der er stor interesse for den nye blodprøve-sorterings-robot på hospitalet i Hillerød: Japanere, nordmænd, svenskere og arkitekter fra Schweiz har været på besøg.

05.02.2016 Nyhed:

Elever lærer robotprogrammering fra 0-16 år i Frederikshavn kommune.

Frederikshavn kommune har sået kimen til et måske kommende fag i folkeskolen. Kommunen har forsøgsvis indført robotprogrammering for børn og unge i alderen 0-16 år i skolesystemet. Faget i skolen er primært bygget op om 2 robottyper: Dash and Dot og Linkbot. Robotten Dash and Dot benyttes i indskoling og mellemtrin og afløses af Linkbot.

06.01.2016 Nyhed:

Rygmarvsskadet lammet mand lærer at gå

En rygmarvsskadet mand, der er lammet fra brystet og ned, er begyndt at gå med hjælp af robotteknologi.

16.12.2015 Nyhed:

Automatisering kan styrke produktions-Danmark

Der er et 2-cifret milliardpotentiale at hente, hvis danske virksomheder øger deres investeringer i nyt automatiserings- og produktionsudstyr, viser analyse fra IDA. Men selv om potentialerne er store, tøver mange, især mindre virksomheder, med at indføre ny produktionsteknologi, viser undersøgelsen, som er gennemført blandt mere end 800 IDA-medlemmer, som arbejder i produktionsvirksomheder

04.12.2015 Nyhed:

Frederikshavn Kommune sender robotter i skole!

Skoleområdet i Frederikshavn Kommune har valgt at se på robotter til at løse problematikker omkring elevers langtidsfravær evt. i forbindelse med sygdom, operation eller andre problematikker. I dag er der mulighed for at tilbyde et begrænset antal timer af sygeundervisning hvor læreren besøger eleven i hjemmet. Eleven er under sygdomsperioden væk fra det sociale klasseliv, undervisning og andre arrangementer – der hører en skolehverdag til.

Sider