Du er her

Skatteministeriet

14.06.2017 Nyhed:

Regeringen placerer 1.500 arbejdspladser og hovedsæde for fem styrelser uden for Hovedstaden

Fremtidens skatteforvaltning skal i endnu højere grad end i dag være til stede i hele Danmark. Det er kernen i regeringens plan En skatteforvaltning i hele Danmark, som betyder, at fem af skatteforvaltningens nye styrelser får hovedsæde uden for København. Det indebærer også, at 1.500 arbejdspladser enten oprettes eller flyttes til Jylland, Fyn eller Sjælland uden for hovedstadsområdet.

24.03.2017 Nyhed:

Skatteminister vil samle og styrke indsatsen mod international skattekriminalitet

Fremtidens skattevæsen skal have stærkt fokus på at dæmme op for international skattekriminalitet. Derfor foreslår skatteminister Karsten Lauritzen at oprette et nyt og permanent center, der samler alle skattelyrelaterede indsatser ét sted.

21.09.2016 Nyhed:

Skatteminister: Det er i vores alles interesse, at flere bruger deleøkonomien

Deleøkonomien giver flere muligheder for hver enkelt dansker og bærer et enormt vækstpotentiale for samfundet med sig. Derfor skal skattereglerne i højere grad end i dag omfavne den deleøkonomiske udvikling, understreger skatteminister Karsten Lauritzen.

19.09.2016 Nyhed:

Dansk it-virksomhed vinder udbud om første fase af nyt inddrivelsessystem

Den danske virksomhed Netcompany har vundet udbuddet om at bygge første fase af det nye system for inddrivelse af offentlige restancer. For skatteminister Karsten Lauritzen er det et vigtigt skridt at investere i it, der virker.

16.09.2016 Nyhed:

Skatteministeriet stævner leverandørerne bag EFI

It-systemet Ét Fælles Inddrivelsessystem (EFI) slog fejl og blev lukket ned i september 2015. Skatteministeriet går nu rettens vej for at få fastslået, at leverandørerne har et ansvar for de store økonomiske tab. Leverandørerne stævnes derfor for knap 700 mio. kr.

17.05.2016 Nyhed:

Skatteministeren tager ’PodKarsten’ rundt i Danmark

Fire byer får besøg af skatteminister Karsten Lauritzen, når han i maj og juni tager sit Facebook-koncept PodKarsten ud i landet. Målet er at åbne dialogen med skatteyderne og at tage et skridt på vejen til at genskabe tilliden til SKAT og skattesystemet.

18.04.2016 Nyhed:

Regeringen og KL enige om at styrke kommunernes inddrivelse af gæld

Der skal flere redskaber i kommunernes værktøjskasse til at opkræve skyldneres manglende betalinger. Det følger af en aftale mellem skatteminister Karsten Lauritzen og kommunerne. Siden SKAT i efteråret 2015 lukkede ned for det automatiske inddrivelsessystem EFI, har inddrivelsen af gæld til det offentlige været nødlidende. Med aftalen får kommunerne nu bedre mulighed for at opkræve gæld og dermed styrke likviditeten.

04.04.2016 Nyhed:

Bedre data skal give mere retvisende ejendomsvurderinger

Skatteministeriet har oversendt et aktstykke til at gennemføre en række større dataprojekter til Finansudvalget. Et forbedret datagrundlag er helt centralt, hvis målet om mere retvisende ejendomsvurderinger skal indfries.

08.02.2016 Nyhed:

Mød skatteministeren på Facebook

Skatteminister Karsten Lauritzen byder i dag som den første danske minister velkommen på sin egen Facebookside. Han håber, at han ved at give et indblik i sit arbejde kan komme i dialog med danskerne om skattepolitiske spørgsmål.

18.01.2016 Nyhed:

Skattevæsenet og deleøkonomien skal gå hånd i hånd

Uber, Airbnb, GoMore. Virksomheder, hvis forretningskoncept bygger på en form for deleøkonomi, er for alvor blevet en integreret del af det danske erhvervsliv. Og danskerne tager dem i stigende grad til sig. Branchen og skattemyndighederne skal derfor spille endnu bedre sammen. Skatteminister Karsten Lauritzen går nu i dialog med branchen.

Sider