Du er her

Slots- og Kulturstyrelsen

19.06.2017 Nyhed:

Biblioteker skal hjælpe borgere med læsebesvær

Slots- og Kulturstyrelsen har netop givet Vejle Bibliotekerne støtte til et projekt, der skal give ordblinde og brugere med læsebesvær bedre muligheder for at få gavn af bibliotekernes tilbud. På sigt skal projektet udbredes til biblioteker i hele landet.

19.06.2017 Nyhed:

Alder ingen hindring

Otte danske folkebiblioteker vil i det næste halve år eksperimentere med i alt 10 forskellige aktivitetsforløb, der skal holde hjernerne friske hos seniorer forskellige steder i landet fra Aalborg til Ringsted.

16.06.2017 Nyhed:

Danskernes medieforbrug ændrer sig fortsat

Brugen af traditionelle medier som tv, radio og aviser går stadig tilbage, og medieforbruget bliver mere og mere baseret på digitale og mobile platforme. Samtidig udvikler brugen af medier og platforme sig meget forskelligt i forskellige aldersgrupper. Det fremgår af rapporten ”Rapportering om mediernes udvikling i Danmark 2017”, som Slots- og Kulturstyrelsen netop har offentliggjort.

29.11.2016 Nyhed:

Børn påvirker forældrenes brug af sociale medier

Det har stor indflydelse på brugen af sociale medier, om man lever i et parforhold med børn eller uden børn. Målt på en række demografiske parametre er der stor forskel på de sociale mediers popularitet i de forskellige befolkningsgrupper. Det viser Slots- og Kulturstyrelsens undersøgelse om brugen af sociale medier.

24.10.2016 Nyhed:

Stadig flere bruger bibliotekerne

Både antallet af besøgende, udlån af bøger og antal lånere på landets biblioteker steg i 2015. Det viser Slots- og Kulturstyrelsens publikation ’Folkebiblioteker i Tal 2015'.

21.09.2016 Nyhed:

Biblioteker tilbyder online låneroprettelse

Det skal være endnu nemmere at komme i gang med at bruge biblioteket. En ny onlineløsning for oprettelse betyder, at lånerene får direkte adgang til bibliotekets mange tilbud fra deres hjem. Indtil videre er 35 kommuner tilmeldt, og flere er på vej.

08.01.2016 Nyhed:

Styrket national indsats over for folkebiblioteker

Seks biblioteker modtager i alt 2,8 mio. kr. til projekter inden for blandt andet formidling af digital litteratur. Indsatsen skal sikre flere aktiviteter og styrke samarbejder blandt folkebibliotekerne.