Du er her

smart city

04.07.2017 Nyhed:

Høje-Taastrup Kommune gør klar til smart vækst

Høje-Taastrup Kommune sætter nu endnu mere fokus på at bruge ny teknologi til at skabe en god by for byens borgere og virksomheder – både i dag og i fremtiden.

03.07.2017 Nyhed:

En smartere og endnu bedre by

Med projektet Klar til Smart Vækst sætter Gladsaxe Kommune endnu mere fokus på at skabe en god by for alle byens borgere, både i dag og i fremtiden.

31.05.2017 Nyhed:

Cyklister i København får bedre information om trængsel på cykelstien

Som den første by i verden har København udviklet elektroniske informationstavler til byens cyklister.

31.10.2016 Nyhed:

Smart City-projekt fra Middelfart løb med årets innovationspris

De tekniske chefer i de danske kommuner har vurderet og stemt. Middelfart Kommunes store teknologiprojekt Smart Energi i Hjemmet har fået årets innovationspris.

25.10.2016 Nyhed:

København styrker samarbejdet med Seoul

Københavns overborgmester deltager i det officielle danske statsbesøg i Sydkorea i denne uge. Under besøget vil overborgmester Frank Jensen mødes med Seouls borgmester Park Won-Soon for at styrke den samarbejdsaftale, som de to borgmestre underskrev i København i 2014. Seoul er ligesom København en storby i hastig vækst.

11.10.2016 Nyhed:

Avanceret trafikstyring vil give grøn bølge

Trafikanterne har længe efterlyst grøn bølge på Vejlevej i Kolding. Nu bliver ønsket opfyldt. Sidst på året vil et nyt og topmoderne trafikstyringssystem få trafikken på den befærdede indfaldsvej til at glide bedre. 

28.09.2016 Nyhed:

56 mio. kr. til bæredygtig, grøn byudvikling

Netop nu kan udvalgte kommuner søge om at få del i 56 mio. kr. i EU-medfinansiering til 'smart' urban innovation. Effekten af indsatsen skal være flere innovative SMV'er og reduktion af energiforbruget i byerne via 'smarte' og bæredygtige løsninger på byernes miljømæssige udfordringer.

15.09.2016 Nyhed:

Svenskerne kan – skal Roskilde også?

Gøteborg er blandt de første europæiske storbyer, der bruger mange elbusser i den kollektive trafik - og har gode erfaringer med det. Politikerne i Roskilde overvejer nu, om de skal gå samme vej fra 2018.

06.09.2016 Nyhed:

Nye tavler guider lastbiler til den næste pause

Nye tavler på Sønderjyske Motorvej skal fremover guide lastbilerne til den næste pause ved at informere om ledige parkeringspladser. Sønderjyske Motorvej er en af de strækninger, hvor der kører flest lastbiler. Derfor bliver tavlerne sat op ved rastepladserne Årslev Øst, Hylkedal Øst og Ustrup Øst, som har parkeringsmuligheder for lastbiler.

05.09.2016 Nyhed:

Dynamiske tavler sikrer bedre udnyttelse af vejene i myldretiden

En ny stor undersøgelse viser, at kommunens ti dynamiske tavler med trafikinformation lever op til formålet og får trafikanterne til at foretage rutevalg på baggrund af tavlernes information. Dette giver både den enkelte trafikant en tidsmæssig gevinst og sikrer samtidig en bedre udnyttelse af den eksisterende vejkapacitet.

Sider