Du er her

Statens Arkiver

15.09.2015 Nyhed:

Forskerne får penge til at opprioritere datasikkerheden

De forskningsmiljøer, der anvender de unikke, danske registre, ønsker at opprioritere datasikkerheden, og bevilliger derfor Danmarks Statistiks Forskerservice flere penge til at sikre at ingen data om enkeltpersoner slipper ud. Ekstrabevillingen er kommet igennem via Det Koordinerende Organ for Registerforskning (KOR).

09.06.2015 Nyhed:

Folketinget ændrer arkivloven

Folketinget har den 12. maj enstemmigt vedtaget en ændring af arkivloven. Denne ændring indebærer, at "Statens Arkiver" ændres til ”Rigsarkivet” samt at DAMD i sin helhed ikke skal afleveres til Rigsarkivet.

11.03.2015 Nyhed:

Få overblik over de indscannede arkivalier du kan benytte online via Daisy

En ny oversigt giver dig hjælp til at finde indscannede arkivalier i arkivdatabasen Daisy hos Statens Arkiver.

06.03.2015 Nyhed:

Masser af nyt materiale på nettet til historisk interesserede

1,3 mio. nye billedfiler med scanninger af historiske kilder. Så meget nyt materiale har Rigsarkivet allerede publiceret online i 2015 til gratis afbenyttelse for alle. 

04.02.2015 Nyhed:

Se kirkebøger på nettet uden brug af Java

Tablet-brugere og andre, der ikke ønsker at benytte Java software, kan nu se indscannede kirkebøger via arkivdatabasen Daisy. Alle Rigsarkivets øvrige indscannede arkivalier, bortset fra Tingbøger 1927-2000, kan også fremfindes i Daisy og ses i en java-uafhængig billedviser.

12.01.2015 Nyhed:

Rigsarkivet har startet Live Brugerforum på Facebook

Mangler du hjælp til at komme videre fra ét arkivalie til et andet? Eller har du svært ved at tyde en gotisk tekst? Find hjælp på Rigsarkivets nye brugerforum på Facebook. Rigsarkivet lancerer nu en ny vejledningsside på Facebook: Rigsarkivets Brugerforum. Her kan du dele dine spørgsmål med andre brugere ved at opslå dem på sidens "væg".

07.01.2015 Nyhed:

Yderligere dokumentation vedr. DAMD-databasen leveres til Rigsarkivet efter jul

Region Syddanmark mødtes den 22. december med Rigsarkivet for at afklare det videre forløb omkring DAMD-databasen.  På mødet om DAMD-databasen blev det aftalt, at Region Syddanmark skal sende yderligere dokumentation af databasen til Rigsarkivet med henblik på at få mere detaljerede oplysninger om databasen og dens data. DAMD indeholder både kliniske kvalitetsdata, godkendt af Statens Serum Institut og ulovligt indsamlede data.

15.12.2014 Nyhed:

Frivillige har indtastet mere end 17 mio. poster i Dansk Demografisk Database

Dansk Demografisk Database har nået endnu en milepæl: Der er nu indtastet over 17 mio. poster fra især folketællinger, men også fra kirkebøger.

15.12.2014 Nyhed:

Folketællinger og kirkebøger indekseres

Rigsarkivet har indgået en aftale med MyHeritage. Den sikrer, at folketællinger og kirkebøger bliver indekseret - og det er til gavn for brugerne.

11.11.2014 Nyhed:

Rigsarkivet styrker samarbejdet med frivillige

Vil du være med til at sikre kulturarven og gøre Danmarks historie tilgængelig for alle online? Rigsarkivet lancerede den 3. november et nyt indtastningsmodul, der skal være med til at fremme samarbejdet med de frivillige.

Sider