Du er her

Sundheds-it

04.07.2017 Nyhed:

Folkemødet 2017: Dialog og netværk på solskinsøen

For tredje gang i træk var OUH med på Folkemødet på Bornholm. OUH og SDU delte en stand med fokus på sundhedsteknologi og fremtidens sundhedsvæsen, hvor der blev afholdt hele 30 events fordelt på folkemødets fire dage.

20.06.2017 Nyhed:

Godt på vej med Sikkert Patientflow

Regionshospitalet Randers er godt på vej med at indføre Sikkert Patientflow til brug for mere sikre og sammenhængende patientforløb. Men der er stadig plads til forbedring. Det viser en ny evalueringsrapport fra Sundheds- og Ældreministeriet.

15.06.2017 Nyhed:

Ny online-portal støtter kræftpatienter og pårørende

Tre afdelinger på Aarhus Universitetshospital har i samarbejdet med Center for E-læring og Hospitalsenheden Vest udviklet en hjemmeside om livet med og efter kræft.

12.01.2017 Nyhed:

Nu får forældre hurtig besked om deres børns aftaler på hospitalet

Region Midtjylland har udviklet en it-løsning, der automatisk sender digital post til begge forældre, når et barn under 15 år får brev om behandling eller undersøgelse fra hospitalet.

26.10.2016 Nyhed:

Topkirurger til træf med live-operationer fra Roskilde

Tre forskellige typer operationer for endetarmskræft vil blive direkte transmitteret via storskærm, når cirka 200 deltagere mandag mødes til international kirurgi-kongres, arrangeret af kirurger fra Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

21.10.2016 Nyhed:

Medicinstuderende kan lære ultralydsscanning efter kort oplæring

Ny forskning viser, at praktiske ultralydsfærdigheder kan opnås gennem minimal e-læring og hands-on undervisning.

20.10.2016 Nyhed:

Landspatientregistret går ind i fornyelsesfase

Landspatientregistret (LPR) er et af de helt centrale sundhedsdataregistre i Danmark, og det anvendes på tværs af hele sundhedsvæsnet i staten, regioner og kommuner til kvalitetsudvikling og styring.

11.10.2016 Nyhed:

Alle patienter får deres behandling

Region Hovedstaden: ​Kræftpatienter får den nødvendige kemoterapi, og testsvar forsvinder ikke. Patienterne kan være trygge ved at komme på Herlev og Gentofte Hospital. Der er ikke tale om kaos, som artikler i Ekstra Bladet kan give indtryk af. 

14.09.2016 Nyhed:

Sundhedsplatformen følger tidsplanen

Den næste store milepæl for Sundhedsplatformen ligger fast. Platformen rulles ud på Rigshospitalet d. 5. november. Det blev endeligt besluttet et på styregruppemøde.Rigshospitalet er det næste hospital, der indfører Sundhedsplatformen. Det sker natten til d. 5. november, og således følger Sundhedsplatformen den oprindelige tidsplan.

02.09.2016 Nyhed:

Læger skal træne i nyt simulationscenter

Odense Universitetshospital indviede 23. august et nyt simulationscenter, der skal give læger og andet sundhedspersonale træning og rutine i at foretage operationer, før de udfører dem på patienterne.

Sider