Du er her

Undervisningsministeriet

29.08.2017 Nyhed:

Mål for fremtiden: Eleverne skal mere end bare bruge teknologi

Indlæg af Merete Riisager, undervisningsminister (LA)

29.06.2017 Nyhed:

Nyt digitalt værktøj giver større gennemsigtighed om kommunernes folkeskoler

Undervisningsministeriet har lanceret et nyt digitale værktøj, Kommunetal. Borgere kan med værktøjet nemt få overblik over, hvordan deres kommune klarer sig på folkeskoleområdet. Målet er større gennemsigtighed for den enkelte, og Undervisningsministeriet har udvalgt i alt 9 indikatorer, som tilsammen giver et billede af kommunens folkeskoler.

09.06.2017 Nyhed:

Ny viden om anvendelse af læringsplatforme i folkeskolen

Nyt forskningsprojekt afdækker erfaringerne med brugen af digitale læringsplatforme. Undersøgelsen viser, at læringsplatformene bidrager til at understøtte og kvalificere lærernes arbejde i hverdagen på skolerne.

03.04.2017 Nyhed:

Undervisningsministeren nedsætter rådgivningsgruppe for digital læring

En række eksperter i teknologiens muligheder og samfundspåvirkning skal som medlemmer af en ny rådgivningsgruppe sparre med undervisningsminister Merete Riisager om en langsigtet handlingsplan for digital læring. Første opgave bliver at give input til målene for et nyt valgfag om teknologiforståelse, som kommuner på forsøgsbasis vil kunne udbyde.

16.09.2015 Nyhed:

Ny ansøgningsrunde til udviklingspuljen for digitale læremidler

Virksomheder kan igen søge om penge til at udvikle nye digitale læremidler til folkeskolen fra udviklingspuljen, der åbner for en ny ansøgningsrunde. Udviklingspuljen på i alt 40 millioner kroner åbner en ny ansøgningsrunde, hvor virksomheder, der udvikler digitale læremidler, kan søge om penge. Puljens formål er både at bidrage til en fagligt stærkere folkeskole og skabe nye vækstmuligheder for virksomheder.

15.09.2015 Nyhed:

Nyt kvalitetsforum for folkeskolen

Kvalitetsforum for Folkeskolen erstatter det tidligere Partnerskab for Folkeskolen, som blev nedsat i forbindelse med folkeskolereformen. Det nye forum får en aktiv rolle ved blandt andet at komme med konkrete forslag til ministeren og folkeskoleforligskredsen om folkeskolens udvikling.

19.05.2015 Nyhed:

Nyt it-fag er populært hos elever og undervisere

Faget informationsteknologi, som siden 2011 har været udbudt som forsøg i de gymnasiale uddannelser, er populært hos både elever og undervisere. Det viser en evaluering, som IT-Universitetet har foretaget for Undervisningsministeriet.

07.05.2015 Nyhed:

Lærernetværk af it-ambassadører fortsætter næste skoleår

Nu kan endnu flere dansk- og matematiklærere blive en del af Lærernetværket for it i folkeskolens fag. Med udgangspunkt i lærernes egen praksis skal netværket arbejde med it-baserede læringsforløb og fungere som lokale it-ambassadører.

22.04.2015 Nyhed:

Ny hjemmeside hjælper unge med at vælge uddannelse

Regeringen har netop lanceret et nyt digitalt værktøj ved navn Uddannelseszoom, som kommer til at ligge på UddannelsesGuiden ug.dk. Værktøjet skal gøre det lettere for unge uddannelsessøgende at sammenligne og vælge uddannelse. Værktøjet viser blandt andet, hvor mange der er faldet fra uddannelserne, hvilke brancher de færdiguddannede har fundet job i, og hvor meget de tjener. 

24.03.2015 Nyhed:

Undervisningsforløb om innovation kræver tydelige læringsmål

Otte skolers erfaringer med innovation i de gymnasiale uddannelser ligger nu klar. Bogligt svage elever deltager mere aktivt i innovative forløb end i den almindelige undervisning. Men læringsmålene skal være meget tydelige, hvis eleverne for alvor skal turde prøve kræfter med innovation.

Sider