Du er her

Vejdirektoratet

23.02.2017 Nyhed:

Fremtidsscenarier med selvkørende biler

Vejdirektoratet har med udgangspunkt i trafikmodellen OTM regnet på mulige fremtidsscenarier, når de selvkørende biler rammer vores veje, som har været fremme i pressen i dag.

22.02.2017 Nyhed:

Banebrydende autoværn skal sluge trafikstøj

Kan et autoværn andet end at sikre bilerne - kan det fx også dæmpe støj? Det skal et forsøg give svaret på, når Vejdirektoratet sætter det første eksemplar af et nyt, dansk autoværn op.

27.01.2017 Nyhed:

Følg vejenes tilstand på vintertrafik.dk eller app’en Vintertrafik

I denne vintertid kan være en god ide at tjekke tilstanden på vejene, før man bevæger sig ud i trafikken

02.12.2016 Nyhed:

Kampagne: Flere skal advares på mobilen

En annoncekampagne skal få endnu flere danskere til at downloade den populære advarsels-app, Mobilvarsling, der netop er kommet i en opdateret udgave. Mobilvarsling udsender advarsler om farligt vejr, akutte spærringer af motorveje og broer samt beredskabsmeddelelser fra myndighederne. App’en er udarbejdet af Beredskabsstyrelsen i samarbejde med Rigspolitiet, DMI og Vejdirektoratet.

06.09.2016 Nyhed:

Nye tavler guider lastbiler til den næste pause

Nye tavler på Sønderjyske Motorvej skal fremover guide lastbilerne til den næste pause ved at informere om ledige parkeringspladser. Sønderjyske Motorvej er en af de strækninger, hvor der kører flest lastbiler. Derfor bliver tavlerne sat op ved rastepladserne Årslev Øst, Hylkedal Øst og Ustrup Øst, som har parkeringsmuligheder for lastbiler.

29.04.2016 Nyhed:

Vejdirektoratets trafikkort vinder Geoforums publikumspris

I december samlede Vejdirektoratet al trafikinformation på ét trafikkort. Det giver et lynhurtigt overblik over den aktuelle trafiksituation til gavn for alle, der skal ud på vejene. Nu er kortet blevet belønnet med en pris på årets Geoforum.

01.03.2016 Nyhed:

Læserbrev: De selvkørende biler kommer

Som opfølgning på en kronik i Weekendavisen fortæller Vejdirektoratets ekspert i selvkørende biler, Andreas Egense, hvordan vi forbereder os til fremtidens biler. Læserbrev bragt i Weekendavisen, 26. februar 2016. Af Andreas Egense, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

10.02.2016 Nyhed:

Bliv klogere på vejloven digitalt

Vejdirektoratet har netop udgivet en vejledning til vejloven i en ny digital udgave. Den nye digitale vejledning indeholder 12 udvalgte emner, der uddyber og forklarer mange af den nye vejlovs bestemmelser.

09.02.2016 Nyhed:

Ny direktør for Vejdirektoratet

1. april 2016 tiltræder Jens J. Holmboe som ny direktør for Vejdirektoratet i forbindelse med, at den nuværende direktør Per Jacobsen tiltræder stillingen som direktør for Banedanmark.

15.09.2015 Nyhed:

Droner tæller trafikken

Vejdirektoratet tager ny teknologi i brug med droner til trafiktællinger ved en rundkørsel på Sydmotorvejen. Rundkørslen blev etableret i 2014, fordi der før var store køproblemer, og nu skal det testes, om trafikflowet er blevet bedre ved hjælp af drone teknologi.

Sider