Du er her

Velfærdsteknologi

22.06.2017 Nyhed:

København investerer sig til bedre velfærd

Onsdag besøgte innovationsminister Sophie Løhde (V) hovedstaden for at samle inspiration til regeringens Sammenhængsreform.

15.06.2017 Nyhed:

Ny aftale om udvikling af kunstig intelligens i sundhedsvæsenet

Politikerne i Region Hovedstaden har netop vedtaget en rammeaftale med IBM omkring udvikling af kunstig intelligens til sundhedsvæsenet. Aftalen afsætter en økonomisk ramme på 30 mio. kr. fordelt over fem år til at finansiere samarbejdsprojekter om kunstig intelligens.

12.06.2017 Nyhed:

Tre vindere kåret i konkurrence om velfærdsteknologi i Aarhus

Aarhus Kommune og CareWare-Next har uddelt to vinderpriser og en særpris i den årlige konkurrence om udvikling af ny velfærdsteknologi. De tre vindende produkter øger brugernes selvstændighed og livskvalitet og er generelt til gavn for samfundet, vurderer dommerpanelet.

07.04.2017 Nyhed:

Fire milliarder kroner skal investeres i ny sundhedsteknologi

Ny teknologi og nye muligheder buldrer frem både i samfundet generelt og på sundhedsområdet. Danske Regioner foreslår nu at investere fire milliarder kroner i de sundhedsteknologiske muligheder. Vi kan foregribe sundhedsudfordringerne og sikre endnu bedre hjælp til borgerne, siger Stephanie Lose, formand for Udvalget for Sundhedsinnovation og Erhvervssamarbejde i Danske Regioner.

07.04.2017 Nyhed:

Vink farvel til aftryk hos bøjletandlægen

Nu behøver det ikke længere være ubehageligt at gå til tandlægen, hvis du skal have taget aftryk af dine tænder. På Tandreguleringsklinikken i Gladsaxe Kommune har de fået en tandscanner, der laver en 3D model af dit tandsæt

06.04.2017 Nyhed:

Interaktiv storskærm til borgere med demens

Borgere med en demenssygdom, som bor på et plejecenter, får nu mulighed for at skabe et mere meningsfuldt indhold i hverdagen ved hjælp af en interaktiv storskærm, der kombinerer billeder og bevægelse.

06.04.2017 Nyhed:

Succes-udstilling med teknologi sættes på hjul i Aarhus

”DokkX på tur”- destination det gode liv kører fra mandag 27. marts rundt i Aarhus i en ombygget bybus. På den måde får flere borgere adgang til at prøve velfærdsteknologi og hjælpemidler, som ellers findes i Aarhus Kommunes permanente udstilling på Dokk1. Her har 10.000 borgere i alle aldre afprøvet elektronik og robotter, siden udstillingen åbnede 29. april sidste år.

31.03.2017 Nyhed:

Ny kampagne: Vær kritisk over for sundheds-apps

Lægemiddelstyrelsen har lanceret en ny kampagne på Testmedfornuft.dk og Facebook, der skal øge forbrugernes opmærksomhed på at være kritiske over for sundheds-apps, som frit kan downloades eller købes på nettet.

17.03.2017 Nyhed:

Kom ind fra gaden og afprøv hjælpemidler og velfærdsteknologi

Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune har åbnet et nyt udstillingshjem kaldet ’Det Hjælpsomme Hjem’. Det ligger på Dalumvej 95 B som en del af Indgangen til Ældre- og Handicapforvaltningen. Her kan Odenseanere komme ind direkte fra gaden og se og afprøve velfærdsteknologi og hjælpemidler.

07.03.2017 Nyhed:

Fra el-butik til danmarksmester i velfærdsteknologi

El-installatørvirksomheden SIF Gruppen har deltaget i Væksthus Hovedstadsregionens SundVækst-program, der er et 7 måneders vækstforløb målrettet virksomheder, der arbejder med sundheds- og velfærdsløsninger, og som ønsker at styrke deres salg til det offentlige. SundVækst-programmet er finansieret af Vækstforum Hovedstaden og EU’s Regionaludviklingsfond. Der rekrutteres løbende til forløbet og næste hold starter i juni 2017.

Sider