Du er her

36 mio. kr. skal sætte skub i virksomheders digitale omstilling i Region Syddanmark

En ny kortlægning viser, at syddanske virksomheder har brug for at forstå og udnytte innovative teknologier og services. Det er Syddansk Vækstforum, som har fået udarbejdet kortlægningen, og nu afsætter 36 mio. kr. til at speede Industri 4.0-omstillingen i virksomhederne op.

Industri 4.0 handler om at integrere den digitale og virtuelle verden med den fysiske produktion, hvilket skaber nye muligheder ikke kun for produktionsvirksomheder, men i høj grad også for servicevirksomheder.

Der er tale om teknologier og løsninger, som ved hjælp af data og databehandling forbinder den fysiske og virtuelle verden i systemer, så fx avancerede, selvstyrende robotter kan samarbejde og arbejde side om side med mennesker. Ny avanceret hardware og software med bl.a. sensorer og Big Data gør det samtidig muligt at kommunikere med kunder på nye måder, at håndtere kundeforespørgsler hurtigt og effektivt og levere nye serviceydelser, der er tilpasset den enkelte kunde. Vækstforums indsats vil bl.a. omfatte tilbud om innovationssamarbejder og vækstplaner.

Vækstforum- og regionsrådsformand Stephanie Lose (V), Region Syddanmark, siger:

- Når vi satser stort her, er det fordi, en af Syddansk Vækstforums vigtige opgaver er at sikre, at de syddanske virksomheder er så konkurrencedygtige som muligt og skaber vækst og arbejdspladser. Derfor er det vigtigt, at de syddanske virksomheder er klædt bedst muligt på til at udnytte de muligheder, som følger af den nye automatiserede og digitaliserede virkelighed.

Vækstforums Industri 4.0-indsats er hovedsagelig rettet mod små og mellemstore virksomheder.