Du er her

Succes-udstilling med teknologi sættes på hjul i Aarhus

”DokkX på tur”- destination det gode liv kører fra mandag 27. marts rundt i Aarhus i en ombygget bybus. På den måde får flere borgere adgang til at prøve velfærdsteknologi og hjælpemidler, som ellers findes i Aarhus Kommunes permanente udstilling på Dokk1. Her har 10.000 borgere i alle aldre afprøvet elektronik og robotter, siden udstillingen åbnede 29. april sidste år.

Bussen vil rumme mere end hundrede typer af teknologi og hjælpemidler til alle grupper af borgere: En el-scooter, der kan klappes sammen som kuffert, en tinnituspude med musik, elektroniske pilleæsker og en sansestimulerende kuglevest til børn med ADHD.

Der er noget til alle, både folk i målgruppen og andre som er nysgerrige på at prøve den seneste teknologi. Aarhus er kendt for at være længst fremme med velfærdsteknologi. Nu kommer det endnu tættere på alle interesserede, som kan besøge bussen og lege og lære. Finder man noget, man har lyst til at afprøve, kan man låne det med hjem.

”DokkX på tur” – destination det gode liv er et samarbejde mellem de to magistratsafdelinger Sundhed og Omsorg og Sociale Forhold og Beskæftigelse. Når bussen tager på tur, får den stoppested ved butikscentre som for eksempel Bilka, IKEA og Bazar Vest. Den stopper også ved botilbud for mennesker med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser. Samtidig bliver borgere i målgruppen, som ikke selv er opsøgende, kontaktet direkte.

Bussen kører i tre måneder før sommerferien og i tre måneder efter. Foreninger og organisationer kan bestille bussen til at gøre stop ved relevante arrangementer om aftenen.