Du er her

Betal med Dankort på mobilen i København

Der er tale om en vaskeægte verdenspremiere, når Borgerservice og Rådhusoplysningen i Københavns Kommune fra i dag kan tilbyde københavnerne at betale for pas og paraplyer, sundhedskort og souvenirs med det nyeste skud på betalingsstammen, Dankort på mobilen.

Københavns Kommune er den første kommune, der får installeret en lille sort boks ved kortterminalen, der gør det muligt at betale med mobilen i et snuptag. Løsningen minder om den kontaktløse betaling med Dankort.

Den store forskel er, at du nu kan lade det fysiske Dankort blive hjemme og nøjes med at tage telefonen med, når du går på indkøb, og det er et tiltag, der begejstrer kultur- og fritidsborgmesteren:

”Det betyder alverden for mig, at københavnerne er tilfredse med den service, vi leverer i Kultur- og Fritidsforvaltningen, for det har de krav på. Det glæder mig, at vi med Dankort på mobilen bliver de første til at tilbyde københavnerne så bredt et udsnit af betalingsmuligheder,” siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

Hvis du køber for et beløb mindre end 200 kroner, holder du bare telefonen hen over den sorte boks. Når beløbet kommer frem på telefonen, godkender du. Hvis beløbet er større end 200 kroner, skal du indtaste din firecifrede selvvalgte kode på din mobil i Dankort app’en.

Sammenlignet med udenlandske betalingskort, MobilePay og kontanter er betalinger med Dankort den billigste betalingsform, Københavns Kommune kan tilbyde borgerne. Det er ikke den enkelte borger, der betaler gebyret, det er kommunen.