Du er her

Ny rapport fra HK og KLK: Fremtidens it- og digitaliseringsmedarbejdere

En helt ny fælles rapport fra HK og KL's konsulentvirksomhed KLK stiller skarpt på, hvad digitaliseringen medfører af nye krav til medarbejderne.

Rapporten tegner et billede af ni centrale opgaver, som fremtidens it- og digitaliseringsmedarbejdere skal forholde sig til - opgaver, som hver især også stiller en række tilhørende krav til medarbejdernes kompetencer.

"Set fra et kommunalt ledelsesperspektiv rammer denne rapport lige ned i virkelighedens verden i kommunerne. Fremtiden er allerede i gang lige nu og her, og det forholder de kommunale chefer og ledere sig til hver eneste dag. Rapporten systematiserer og perspektiverer, hvad man som leder bør være opmærksom på i forhold til digitalisering og medarbejderudvikling. Kommunale it- og digitaliseringsmedarbejdere vil også få meget ud af at kende rapportens indhold, for det er ikke mindst dem, der har båret kommunernes digitalisering fremad. De vil også have en vigtig rolle i fremtiden," siger Jan Struwe Poulsen, vicekontorchef i KL's kontor for Arbejdsgange og It-arkitektur og leder af det kommunale "Netværk om ledelse af digitalisering".

Rapporten kan hentes på KL's website.