Du er her

Ny støtterunde til innovation og ressourcer under Interreg Baltic Sea

Interreg Baltic Sea har den 5. oktober åbnet op for ny ansøgningsrunde til grønne og blå innovationsprojekter. Som noget nyt skal leadpartneren på projektansøgningen deltage i projektkonsultation.

Sjællandske aktører kan nu søge støtte til grænseoverskridende projekter i og omkring Østersøen inden for tre prioritetsområder igennem Interreg Baltic Sea, som har åbnet op for projektansøgninger den 5. oktober.

De tre prioritetsområder, som skal fremme grøn og blå vækst i østersøområdet, er innovation, effektiv forvaltning af naturressourcer og bæredygtig transport. Fristen for at indsende projektansøgninger til Interreg Baltic Sea er den 9. april 2018.

Ny proces i den kommende ansøgningsrunde
Et opmærksomhedspunkt i den kommende ansøgningsrunde angår ansøgningsprocessen. For den kommende ansøgningsproces adskiller sig en smule i forhold til tidligere ansøgningsrunder. Det er nemlig obligatorisk at leadpartneren på projektansøgningen indgår i mindst én online konsultation med Interreg Baltic Sea-sekretariatet. Formålet med konsultationen er at rådgive og vejlede projektansøgerne i, hvordan de bedst kvalificerer deres projektidé til at blive godkendt under Interreg Baltic Sea-programmet. Programmets sekretariat opfordrer leadpartneren på projektansøgningerne til allerede nu at booke deres konsultationstid.

Den kommende ansøgningsrunde har desuden et specialiseret fokus på at fremme offentlige myndigheders produktivitet og ydeevne. Så hvis du har en projektidé i støbeskeen, er det vigtigt at inddrage offentlige myndigheder med en vigtig rolle i projektet, hvis du vil komme i betragtning til støttekronerne under Interreg Baltic Sea.

Partnere fra Danmark kan modtage op til 75 procent finansiering i forbindelse med et projekt godkendt under Interreg Baltic Sea-programmet.

Mere om prioritetsområderne og ansøgningsprocessen for den kommende Interreg Baltic Sea-ansøgningsrunde via linket nederst.