Du er her

Pædagoger i dagtilbud er vilde med eTwinning

Online-platformen eTwinning er ved at fange an hos pædagogerne i dagtilbud, der har taget den meget konkrete måde at arbejde internationalt med digital dannelse og læring til sig.

eTwinning er EU’s største projekt under uddannelsesprogrammet Erasmus+, og understøtter de pædagogiske læreplaner med onlineværktøjer og it i børnehøjde. Indtil nu har brugerne mest været skoler og ungdomsuddannelser, hvor eTwinning tilbyder lærere og elever virtuelle rum for deres faglige forløb. Men dagtilbud er også en målgruppe for eTwinning, fortæller chefkonsulent Claus Berg, der er national koordinator for eTwinning i Styrelsen for It og Læring:

”I Danmark ser vi flere og flere samarbejdsprojekter mellem børnehaver, nogle af dem med samarbejdspartnere fra de nordiske lande, enkelte med det øvrige Europa - men der er også dagtilbud, som vælger at lave deres første små projekter sammen med andre danske institutioner. Et godt eksempel er en række af Hjørring Kommunes børnehuse, der arbejder sammen om korte og overskuelige forløb, hvor det er børnene, der er de aktive med it og medier.”

De danske pædagoger, der er aktive på eTwinning, kommer fra institutioner i blandt andre kommunerne Hillerød, Roskilde, Frederiksberg og Hjørring, og de har aftalt undervejs at dele deres eTwinning-erfaringer med andre kolleger. Det vil blandt ske via eTwinnings danske hjemmeside på EMU’en. Samarbejdspartnerne er pædagoger med børnegrupper fra de øvrige nordiske lande samt fra Malta, Tjekkiet og Storbritannien.

“Det bliver spændende at følge forløbene, og vi glæder os til løbende at byde pædagogisk personale fra dagtilbud velkommen i eTwinning. Der er naturligvis plads til både børnehaver, vuggestuer og dagplejen”, siger Claus Berg.