Du er her

Nyheder

13.10.17:

CEDIs Nyhedsbrev holder efterårsferie

I næste uge kommer der ikke noget nyhedsbrev pga. efterårsferien.
Her fra CEDI ønsker vi alle en god uge med vind i året og sol på kinderne. 

13.10.17:

Brugeroplevelsen for borgere og virksomheder kan forbedres gennem et sammenhængende sags- og ydelsesoverblik

Borgere og virksomheder har i forbindelse med kommunikationen om sager, ydelser og frister med det offentlige behov for bekræftelse, tryghed og forventningsafstemning. Et behov, der kan imødekommes ved at tilbyde brugeren et samlet sags- og ydelsesoverblik på tværs af den offentlige sektor. Det er konklusionen i en rapport udarbejdet af Deloitte Digital for de fællesoffentlige parter.

13.10.17:

EU: Accelerér digitaliseringen af den offentlige sektor - og gør den mere brugervenlig

Ministre med ansvar for offentlig digitalisering fra EU’s og EFTA’s medlemsstater gav fredag, den 6. oktober hinanden håndslag på at accelerere digitaliseringen af den offentlige sektor. Særligt skal offentlige digitale tjenester gøres mere enkle og brugervenlige.

13.10.17:

Mere viden og bedre jobmuligheder for mennesker med et fysisk handicap

Center for Arbejdsmarkedsforskning ved Aalborg Universitet, VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd og Via University College søsætter nu et ambitiøst forskningsprojekt om arbejdsmarkedet for bevægelseshandicappede. Målet er at finde nye og bedre metoder og værktøjer til at få flere i beskæftigelse.

12.10.17:

Bjarne Grøn ny kommunaldirektør i Jammerbugt Kommune

Bjarne Grøn er ansat som ny kommunaldirektør i Jammerbugt Kommune. Han tiltræder stillingen 1. november 2017.

12.10.17:

Civile sager bliver digitale ved retterne i Holstebro og Randers

Fra den 13. oktober skal du bruge domstolenes digitale sagsportal ’minretssag.dk’, hvis du vil anlægge en civil sag ved retterne i Holstebro og Randers.

12.10.17:

Danskerne foretrækker digitale løsninger

Danskerne har for længst taget de digitale selvbetjeningsløsninger til sig, og både unge og ældre er med på vognen. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskerne i stigende grad er trygge ved digitale løsninger og foretrækker at kommunikere med det offentlige ad digitale kanaler.

12.10.17:

København vil fortsat arbejde på at løfte kundetilfredsheden

Nedsat sagsbehandlingstid, nem digital ansøgningsproces og mulighed for hurtig personlig vejledning er stadig på bygherrenes ønskeliste.

12.10.17:

Smartphonen er et vigtigt redskab for mennesker på flugt

Et helt nyt forskningsprojekt vil de næste to år bl.a. undersøge, hvordan flygtninge bruger informations- og kommunikationsteknologi til at planlægge deres rejse gennem Europa og skabe netværk undervejs. Projektet er netop blevet støttet med seks mio. kr. af Velux Fonden.

11.10.17:

DevOps hackathon: Rigspolitiet lægger hus til styrket Interpol-indsats mod overgreb på børn

igspolitiet lægger i disse dag hus til DevOps. DevOps er et internationalt såkaldt hackathon, hvor 20 af de dygtigste it-eksperter fra 10 lande mødes og forsøger at udvikle nye eller bedre efterforskningsværktøjer. I sidste ende skal værktøjerne sikre politiet de bedste beviser i sager om overgreb på børn.

11.10.17:

Intelligente digitale løsninger skal understøtte sagsbehandling i fremtiden

Syddjurs Kommune deltager de næste fire år i et storstilet innovations- og forskningsprojekt kaldet EcoKnow. Målet med projektet er, at gøre sagsbehandlingen i kommunerne mere borgernær, smidig og intelligent.

11.10.17:

Offentlig høring om referencearkitektur for selvbetjening

God dialog med markedet, myndigheder og organisationer om den fremtidige referencearkitektur for selvbetjening er vigtig for at skabe det bedste resultat. Derfor afholdes der offentlig høring af den fællesoffentlige referencearkitektur for selvbetjening fra den 9. oktober til den 3. november 2017.

11.10.17:

Zealand Denmark: Skal EuroHealthNet reklamere for din app?

Har du har arbejdet med app udvikling inden for sundhedsfremme, og har du lyst til at få reklame for dit arbejde, har du nu muligheden gennem EuroHealthNet.

10.10.17:

Deleøkonomi: Skattemyndighederne indgår strategisk samarbejde med MobilePay

Skattemyndighederne har indgået et strategisk samarbejde med MobilePay. Det skal bidrage til, at skattemyndighederne udvikler løsninger, der gør det nemt og enkelt for borgere og virksomheder at afregne korrekt skat, når de fx anvender mobile betalingsløsninger og digitale deleøkonomiske platforme.

10.10.17:

Hackathon: Elektrofitness og tøjgenbrug

Der udbrød et kæmpe jubelbrøl, da Vallensbæks borgmester Henrik Rasmussen kunne offentliggøre vinderne af innovationskonkurrencen Hackathon, der tirsdag og onsdag blev afholdt i Vallensbæk.

10.10.17:

Regeringen vil lempe skattevilkår for boligudlejning gennem deleøkonomiske platforme

Regeringen ønsker at lempe skattevilkårene for korttidsboligudlejning, når det sker gennem deleøkonomiske platforme, der automatisk indberetter brugernes indtægter til skattemyndighederne.

10.10.17:

Tilflytter-hjemmeside skal tiltrække udenlandsk arbejdskraft

Ringkøbing-Skjern Kommune giver nu potentielle jobsøgere og tilflyttere fra udlandet et håndgribeligt værktøj: Målrettet information på engelsk og tysk på hjemmesiden www.flytmodvest.dk med råd fra udlændinge, der allerede er flyttet til kommunen, fif til jobsøgning og trin-for-trin flytteguide med meget mere.

10.10.17:

Videreudvikling af Ledningsejerregister skal bidrage til færre graveskader og øget forsyningssikkerhed

Når oplysninger om nedgravede ledninger bliver digitaliseret og standardiseret, vil gravearbejder kunne gennemføres hurtigere og mere sikkert

09.10.17:

Anders Hvid til kommunale ledere: Vi skal turde forstyrre os selv

Disruption er oftest ubehagelig, men ikke desto mindre skal man som kommunal leder lære at læse teknologien og inddrage den, så man kan skabe nye, spændende løsninger, lyder budskabet fra teknologiekspert Anders Hvid på KL’s Ledertræf 2017

09.10.17:

Big data og digitaliseret lovgivning skal forbedre offentlig sagsbehandling

Digitale sagsbehandlingssystemer skal både være mere intelligente og fleksible, så sagsbehandlere og borgere får den bedste service på trods af en stadig mere kompleks lovgivning. Innovationsfonden investerer 16 mio. i projektet Ecoknow, der bygger bro imellem teknologi og praksis.

Sider