Du er her

Nyheder

10.11.17:

"Fake News" – eTwinning-seminartilbud til gymnasielærere

40 undervisere fra gymnasieuddannelser i de nordiske lande og Belgien, Holland og Luxemburg får tilbud om at deltage gratis i et seminar om Fake News i Hillerød den 23. – 25. november.

10.11.17:

9 ud af 10 danskere har ikke styr på it-sikkerheden

Danskerne har i stigende grad taget de digitale muligheder til sig og benytter sig i stort omfang af den nemme adgang til viden og indkøb på nettet. Det betyder desværre også, at it-kriminaliteten er i stigning. En ny kampagne skal hjælpe danskerne med at holde hackerne ude med seks enkle råd til en mere it-sikker hverdag.

10.11.17:

Københavns Kommune stopper destruering af byggesagsarkiv

Der er rejst tvivl om, hvorvidt kommunen efter skanning burde bevare arkitekttegninger med særlig værdi.

10.11.17:

OS2: Stop hackere og øg sikkerheden på offentlige pc'ere

Aarhus Kommune har nu taget konsekvensen af dette og skabt deres eget solide sikkerhedssystem vha. af open source softwaren OS2borgerPC og skræddersyede OS2-kabinetter. 

10.11.17:

Retningslinjer for cookies på offentlige hjemmesider

Erhvervsstyrelsen og Digitaliseringsstyrelsen har udarbejdet retningslinjer for offentlige myndigheders anvendelse af cookies, sociale medier og værktøjer på hjemmesider.

08.11.17:

Animationsfilm om digital kommunikation på seks sprog

Tre korte animationsfilm om Digital Post, NemID og NemSMS findes nu på seks sprog. De skal hjælpe it-udfordrede danskere i gang med at bruge de offentlige digitale løsninger.

08.11.17:

Gitte Fangel ny vicedirektør på Bispebjerg og Frederiksberg Hospital og ny regional CMIO (Chief Medical Information Officer)

Med udnævnelsen af Gitte Fangel i den nye stilling, kommer der en tæt kobling mellem Sundhedsplatformens udvikling og det kliniske, kombineret med ledelsen af Byens Akuthospital.

08.11.17:

Nemmere at finde AMU-kurser til tosprogede

Nye søgekriterier på EfterUddannelse.dk gør det lettere at finde AMU-kurser til personer, der ikke har dansk som modersmål.

08.11.17:

Nye temaer sætter fokus på værdiskabelse i SDFE

Med tre nye temaer sætter SDFE fokus på, hvordan tre konkrete udviklingsprojekter i styrelsen bidrager til værdiskabelsen i samfundet

07.11.17:

De frivillige blev hyldet på Rigsarkivet

Frivillige fra hele landet samledes den 27. oktober til en Frivilligdag på Rigsarkivet i København. Frivilligdagen var en hyldest til de mange frivillige, der hver dag er med til at gøre Danmarks historie og vores fælles skriftlige kulturarv tilgængelig for alle på nettet.

07.11.17:

KL: Fælleskommunal vision for borgernes adgang til egne data

KL har lanceret en fælleskommunal vision for borgernes adgang til egne data i de sager eller ydelser, de har hos kommunerne.

07.11.17:

Matematisk model giver domstole værdifuldt DNA-værktøj

En DNA-profil er ofte et vigtigt spor i sager om voldtægt eller andre seksuelle overgreb mod kvinder, men hvis efterforskerne kun har sparsomt biologisk materiale, kan resultaterne være svære at fortolke og bruge i en retssal. Nu sætter Aalborg-forsker præcise tal på den såkaldte bevismæssige vægt af DNA fra Y-kromosomer, og det er et værdifuldt værktøj for domstolene.

07.11.17:

Viden om elevers læsning på digitale enheder skal hjælpe lærere, læsevejledere og pædagoger

Forskning viser, at læsning på digitale enheder kræver en anden opmærksomhed og metode end analog læsning. Et nyt projekt skal derfor klæde lærere, læsevejledere og pædagoger bedre på til at inddrage digitale enheder i undervisningen.

02.11.17:

Bred politisk aftale fordeler en milliard kroner til forskning og udvikling

Ny bred politisk aftale om fordeling af forskningsreserven giver en milliard til forskning i bedre sundhed, nye teknologiske muligheder, læring og uddannelser, bedre miljø og en god start til udsatte børn og deres familier. Samtidig styrkes den frie forskning. Søren Pind glæder sig over aftalen.

02.11.17:

Digitale pionerer

Ret for ret tager Danmarks Domstole minretssag.dk og Civilsystemet i brug. Men to af retterne tyvstartede for et år siden, nemlig Retten i Horsens og Vestre Landsret. De har været såkaldte pilotretter, hvor man har kunne samle erfaringer og rette de svagheder, der måtte være i systemet, inden de øvrige retter blev koblet på. 

02.11.17:

Nu får angst- og depressionspatienter nem og gratis psykologhjælp online

Mange danskere går rundt med ubehandlet angst og en mindre depression, hvilket er hårdt for den enkelte og en stor samfundsudgift. Regionerne vil nu udbrede internetbaseret psykologbehandling, som når patienter, der ikke bruger de eksisterende tilbud. Det er banebrydende behandling, hvor vi hjælper mere rettidigt, siger Bent Hansen, formand for Danske Regioner.

02.11.17:

Ny bog sætter fokus på, hvad digitaliseringen gør ved os

Morten Hjelholt og Jannick Schou fra IT-Universitetet har skrevet bogen Den digitale borger, der stiller skarpt på den digitale borger som en grundlæggende ny politisk figur i det danske velfærdssamfund.

02.11.17:

Sådan ruster Esbjerg Kommune medarbejderne til digitaliseringen

Sidste uge kunne DANSK IT berette om, hvordan der eksisterer et underskud af digitale kompetencer i det offentlige. Læs her, hvordan man i Esbjerg Kommune har grebet den digitale kompetenceudvikling an.

01.11.17:

Litteratursiden lancerer nyt og mere brugervenligt site

Litteratursiden har fået nyt design, der forbedrer brugeroplevelsen. Siden er rykket til et nyt og opdateret system og koblet på Den åbne platform. Lanceringen af den nye side fejres på Bogforum fredag d. 10. november.

01.11.17:

Syddansk net-behandling af angst og depression bliver landsdækkende

Region Syddanmark har haft stor succes med at behandle patienter med angst og let til moderat depression via internettet. Derfor vil Danske Regioner nu udbrede internetbaseret psykologbehandling til borgere i hele landet.

Sider