Du er her

1.588 borgere i Vejen Kommune har ikke læst deres digitale post

En ny undersøgelse fra Danmarks Statistik viser at en del borgere i Vejen Kommune ikke har læst deres digitale post indenfor det seneste halve år. Vejen Kommunes Borgerservice opfordrer borgere, som har brug for hjælp med den digitale post, til at henvende sig.

I Vejen Kommune er der i alt 34.745 borgere over 15 år, der har adgang til en digital postkasse og som primært modtager post fra det offentlige digitalt.

Pr. 1. november 2014 fik de borgere, der ikke selv havde oprettet en digital postkasse eller som ikke var blevet fritaget for at modtage digital post, automatisk oprettet en digital postkasse.

Danmarks Statistik har for nogle uger siden lavet en undersøgelse, der viser, at der er 1.588 borger i Vejen Kommune, der inden for de seneste seks måneder har modtaget digital post uden at de har logget ind for at læse posten enten via borger.dk eller via eBoks.

Det bekymrer Borgerservicechef Jane Ussing fordi borgere, der ikke logger på for at læse post, kan have modtaget post fra det offentlige, der har afgørende økonomisk betydning for borgerne.

-"Hvis du er en af de 1.588 borgere i Vejen Kommune, der endnu ikke har læst din post, så skynd dig at gøre det. Hvis du har behov for hjælp, så henvend dig i Borgerservice, hvor vi enten kan hjælpe dig med at blive fortrolig med at læse posten digitalt, eller du kan få en fritagelse, hvis du opfylder betingelserne for at blive fritaget," lyder opfordringen fra Jane Ussing.