Du er her

25 millioner til sundhedsforskning i Region Hovedstaden

Region Hovedstadens Forskningsfond til Sundhedsforskning støtter 28 nye forskningsprojekter. Med årets uddeling har koncerndirektionen særligt ønsket også at tilgodese forskning vedrørende f.eks. sammenhængende patientforløb, indsatsen over for kronikere og forskning vedrørende velfærdsteknologi.
 

Tænk, hvis man kunne forhindre sukkersyge hos børn, ved at de blev ammet lidt længere. Kan vi mon forhindre blodpropper i hjernen? Og har brugen af lykkepiller en betydning for spontan abort?

Forskere får støtte
Disse problemstillinger er blandt en række udfordringer, som forskere på hospitaler i Region Hovedstaden i de kommende år vil undersøge med støtte fra Region Hovedstadens Forskningsfond til Sundhedsforskning.

25 millioner uddelt
Fonden har netop uddelt 25 millioner kroner til 28 nye forskningsprojekter.

Skal have udviklingspotentiale
En betingelse for at få penge er, at projekterne har et højt fagligt niveau med et stort udviklingspotentiale, der hurtigt vil komme patienter og borgere til gavn.

Skal hjælpe fremtidens sundhedsvæsen
- Alle projekterne tager udgangspunkt i problemstillinger, som vedrører rigtig mange mennesker og kan medvirke til at løse udfordringerne i fremtidens sundhedsvæsen. De opnåede resultater skal gøre en forskel og omsættes til praktisk hverdag for at redde liv og førlighed, øge sundheden og f.eks. hjælpe kronisk syge til et bedre liv, siger Marianne Stendell, formand for Region Hovedstadens udvalg for fremtidens uddannelse og forskning.

Forskning der gør en forskel
Region Hovedstadens Forskningsfond til Sundhedsforskning modtog 167 ansøgninger, som samlet set giver et indblik i den omfattende og højt kvalificerede forskning, der finder sted på regionens hospitaler.