Du er her

9 ud af 10 danskere har ikke styr på it-sikkerheden

Danskerne har i stigende grad taget de digitale muligheder til sig og benytter sig i stort omfang af den nemme adgang til viden og indkøb på nettet. Det betyder desværre også, at it-kriminaliteten er i stigning. En ny kampagne skal hjælpe danskerne med at holde hackerne ude med seks enkle råd til en mere it-sikker hverdag.

Har du oplevet, at dine sociale medier eller e-mail pludseligt er blevet overtaget af et andet menneske? Tænder dit webkamera pludseligt, uden at du har trykket på det? Eller har du været ude for, at dit dankort er blevet misbrugt? Så kan du med stor sandsynlighed være en af de mange danskere, som er blevet udsat for it-kriminalitet. Og du er ikke alene.

Derfor skal en ny offentlig kampagne, ”Vi holder hackerne ude”, hjælpe danskerne med at få den grundlæggende it-sikkerhed på plads.

Innovationsminister Sophie Løhde, som sparker kampagnen i gang i dag, siger:

-Vi har for alvor taget digitaliseringen til os, og både unge og ældre færdes i dag hjemmevant på nettet, hvor de er på sociale medier, køber varer og gør brug af forskellige selvbetjeningsløsninger. Det har været med til at gøre hverdagen nemmere for mange, men det har desværre også betydet, at kriminelle har fået nye steder, hvor de kan forsøge at svindle og frarøve folk penge og personlige oplysninger. Derfor skal vi blive bedre til at beskytte os på nettet, og det er baggrunden for, at vi nu lancerer den her kampagne.

Kampagnen foreslår seks simple huskeregler, der skal gøre den digitale hverdag mere sikker og innovationsministeren håber, at danskerne vil tage rådene til sig:

-Med kampagnen ønsker vi at øge opmærksomheden om, at man skal bruge sin sunde fornuft og så vidt muligt sikre sig, når man færdes på nettet. Ligesom vi låser døren, når vi forlader vores hjem, skal vi også passe på vores digitale oplysninger. Og det behøver heldigvis ikke at være så svært. Hvis man følger en række enkle råd, er man nået langt.

Seks simple huskeregler

  • Lav dit kodeord længere og slå to-trins-login til
  • Reagér kun på sikre beskeder
  • Sikkerhedskopiér hver uge
  • Opdatér dine programmer
  • Hold dit NemID for dig selv
  • Tjek altid ”Om os”-siden i netbutikken

Læs mere nederst via linket