Du er her

Aalborg Kommune nomineret til pris for Årets Digitale Initiativ med hele to projekter

I alt ti projekter er nomineret til Årets Digitale Initiativ. To af projekterne er fra Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning. Det er Digitaliseringsstyrelsen, som står bag prisen.

Aalborg Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning er nomineret med projekterne ”PC-Hjælp til Ældre Borgere – Generationer mødes” og ”Digital Rehabilitering”. Begge projekter er en del af kommunens tilbud SeniorDigital, som skal hjælpe ældre borgere med blandt andet digital post.

- Jeg er utrolig stolt af, at vi er nomineret med hele to projekter til Årets Digitale Initiativ. I Ældre- og Handicapforvaltningen arbejder vi målrettet med at finde nye veje til at fremme borgernes selvstændige liv. Allerhelst i tæt samskabelse med vores omverden. Og det er begge vores nominerede projekter et flot produkt af, siger rådmand Thomas Krarup fra Ældre- og Handicapforvaltningen i Aalborg Kommune.

Rehabilitering er også digital
Rehabiliteringscenter Aalborg i Mou tilbyder ophold af 2-12 ugers varighed til kommunens borgere. Formålet er at gøre den enkelte mere uafhængig af kommunal hjælp. Det øger nemlig livskvaliteten at kunne bestemme mest muligt over sit eget liv.

På rehabiliteringscentret trænes borgeren for eksempel i selv at kunne tage bad, at klare den personlige hygiejne eller selv at lave mad. Og nu også i selv at klare alt ”det digitale” som eksempelvis digital post, offentlige hjemmesider eller at downloade lydbøger og musik.

- Vi møder borgerne i et uformelt miljø med mulighed for at afprøve digitale tilbud som eksempelvis spil, musik, facebook eller film på iPad og andre devices. Undervejs taler vi om digital post, og hvordan de klarer sig på nettet, fortæller Pia Therkildsen fra SeniorDigital.

Hun fortæller uddybende, at tanken er at vise dem oplevelser og aktiviteter online og samtidig vække deres interesse for digital selvbetjening og post. Og har borgeren behov for det, aftaler SeniorDigital et opfølgende besøg i trygge rammer i borgerens eget hjem.

Generationer mødes over pc’en
Mange ældre borgere har behov for hjælp til digital post og selvbetjening. Samtidig har mange unge under uddannelse til IT-supporter svært ved at finde en praktikplads og må i stedet gennemføre uddannelsen i skolepraktik. Men ofte har praktikcentret på Tech College svært ved at finde nok relevante opgaver til at indfri uddannelsens mål. I Aalborg Kommune har SeniorDigital fundet en løsning til gavn for begge parter.

- Ideen med projektet ”PC-Hjælp til Ældre Borgere – Generationer mødes” er at slå to fluer med et smæk: Vores ældre borgere får hjælp til IT, og de unge får konkrete, meningsfyldte og relevante arbejdsopgaver i deres skolepraktik, fortæller Pia Therkildsen fra SeniorDigital.

Hun tøver ikke med at kalde initiativet en succes: - Projektet har formået at skabe et trygt miljø, hvor ældre borgere med behov for hjælp til IT oplever, at der er hjælp at hente med udgangspunkt i netop deres situation. Og de unge har fået mere fagligt indhold i deres uddannelse, slutter hun.

Om Årets Digitale Initiativ
Kåringen af Årets Digitale Initiativ er en del af en landsdækkende kampagne for digital kommunikation med det offentlige. Den uddeles i et samarbejde mellem Digitaliseringsstyrelsen, KL, Danske Regioner, Kulturstyrelsen, Ældresagen, Telecenter Danmark og Danske Seniorer.

Prisuddelingen finder sted den 19. november 2015 kl. 13-16 i Cinemateket i København.