Du er her

Agerskov-initiativ nomineret til national IT-pris

Fristedet og IT-huset i Agerskov er af Digitaliseringsstyrelsen nomineret til en national IT-pris. Baggrunden for nomineringen er deres store frivillige indsats, der sikrer alle hjælp til digitale udfordringer.
 
Fristedet og IT-huset på Hovedgaden i Agerskov har længe modtaget lokal anerkendelse for at tilbyde borgerne hjælp til alle digitale udfordringer – kvit og frit. Det har gjort Fristedet og IT-huset umådelig populær blandt unge såvel som ældre.

Nu møder det lokale initiativ også anerkendelse udenfor både by- og kommunegrænse. Således er Fristedet og IT-huset nomineret til den nationale IT-pris som ”Årets frivillige digitale initiativ” med projektet ”Opgradering”.

- Vi er glade og stolte over nomineringen. At få national anerkendelse er et stort skulderklap for et lille lokalt initiativ som vores, udtaler frivillig ved Fristedet og IT-huset, Flemming Borg.

Fristedet og IT-huset er én af i alt fem nominerede kandidater til prisen som ”Årets frivillige digitale initiativ”.

Opgraderings-projektet, som sikrer Fristedet og IT-huset en plads i det fornemme selskab, omhandler kort sagt etableringen af en ny datastue, der er indrettet med adskillige computere. Her kan blandt andet ældre borgere få hjælp og undervisning i, hvad det vil sige at være en digital borger, og hvordan man kommunikerer med det offentlige.

Datastuen er etableret med støtte fra SE.

På Rådhuset i Tønder møder det lokale initiativ og nomineringen store roser:

- De mange frivillige initiativer rundt om i kommunen gør hver dag en stor forskel i lokalsamfundene. Det er Fristedet og IT-huset blot endnu et glimrende eksempel på. Derfor er nomineringen fuld fortjent, og jeg ønsker ildsjælene fra Agerskov mange gange tillykke med den flotte anerkendelse, udtaler borgmester Laurids Rudebeck.

Bag nomineringen står Digitaliseringsstyrelsen, der med uddelingen af prisen ønsker at inspirere andre til at hjælpe borgerne med at kommunikere digitalt med det offentlige.

Denne og to andre IT-priser uddeles ved en stor prisfest den 19. november i København.