Du er her

Andet møde i Disruptionrådet - Partnerskab for Danmarks fremtid

Mandag den 19. og tirsdag den 20. juni træder Disruptionrådet – Partnerskab for Danmarks fremtid sammen for anden gang.

Mødet vil have fokus på de vigtigste tendenser inden for den teknologiske og digitale udvikling, og hvordan medarbejderne omstilles til de nye udfordringer og muligheder. Der vil være oplæg fra blandt andre forandringsekspert Gerd Leonhard, forsker i kunstig intelligens ved DTU Thomas Bolander og forsker i Big Data ved DTU Sune Lehmann Jørgensen.

Inden mødet besøger statsminister Lars Løkke Rasmussen, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen og medlemmer af partnerskabet virksomheden Abena i Aabenraa. Her skal de blandt andet se en automatiseret produktion og høre om, hvordan ny teknologi gør Abena konkurrencedygtig.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler forud for mødet:

”De teknologiske fremskridt giver Danmark mange muligheder for at skabe nye forretninger, større vækst og en bedre hverdag for os alle. Ny teknologi har været med til at skabe det stærke Danmark, vi kender i dag, fordi vi har været gode til at omfavne nye løsninger.

Danmark skal fortsat være forrest i den teknologiske udvikling. Men det kræver, at vi får alle med. Vi skal sørge for, at danskerne er klar til at bestride de job, der opstår på fremtidens arbejdsmarked.

Det skal vi gøre i fællesskab. Vi står blandt andet over for trepartsforhandlinger om voksen- og efteruddannelsessystemet med det sigte, at danskerne løbende kan opgradere deres kompetencer, og at virksomhederne har adgang til kvalificeret arbejdskraft.”