Du er her

Børn skal inspireres til nye digitale materialer

I 2015 udvikles projektet PalleNext, som har fået midler gennem DDB puljen. Projektet indebærer en relancering af børnesitet Palles Gavebod, der optimeres til mobile platforme og tilbyder børnene en ny type af biblioteksformidling.

PalleNext-projektet har til formål at relancere Palles Gavebod som et community, så børnene i højere grad får mulighed for at interagere med hinanden og selv skabe indhold. Med omlægningen bliver Palles Gavebod bygget i et nyt system, som fungerer på alle platforme.

Under projektet er der endvidere fokus på at finde nye måder at inspirere børnene på. Som et led i den proces, er der udviklet en prototype på en mere børnevenlig og visuel formidling af materialer. Line Røijen, projektleder for Palles Gavebod, forklarer:

"Vi har lavet den første prototype på formidling af materialer, hvor man svarer på en række spørgsmål ved at swipe på sin telefon. Man kan forestille sig mange typer af spørgsmål, fx om magi, serier, sjove bøger eller alvorlige. Ved hjælp af spørgsmålene genererer værktøjet en søgning og foreslår en række materialer ud fra brugerens svar."

"Målet er primært at gøre det nemmere og sjovere at søge i materialerne for børnene. At de skal kunne selv. Men tanken er også at udvikle et værktøj til gavn for bibliotekarerne, så de kan formidle mere eller mindre konkrete temaer. Fx når man vil sætte fokus på sommerlæsning, skolestart, temaer og lignende."

Konsortiet bag Palles Gavebod bestående af de seks centralbiblioteker, KBH, Aarhus og DBC står bag udviklingen af PalleNext. Dertil samarbejder projektledelsen med Køge Bibliotekerne omkring brugertest og input til udvikling.