Du er her

Borgerservice i Middelfart holder ‘Open by Night’

Når Middelfart midtby den 28. september holder ’Open by Night’, så slår Middelfart Rådhus dørene op og tilbyder hjælp til at få oprettet sit NemID eller sin digital postkasse på Borger.dk. Byrådssalen laves om til datastue.

Formålet er at forberede borgerne til fremtidens digitale kommunikation med det offentlige. I dagens anledning er byrådssalen lavet om til datastue, hvor man kan slå sig løs på kommunens digitale selvbetjeningsløsninger for sjov. Som en gulerod kan alle, der opretter NemID eller digital postkasse være med i konkurrencen om en iPad.

Middelfart Kommunes Borgerservice holder ekstraordinært åbent fredag den 28. september 2012 fra kl. 16 til kl. 22.

Stabschef Martin Albertsen fortæller: ”Middelfart Kommune bakker den 28. september op om frivillighedsdag og ’Open by Night’ i midtbyen med at holde længe åbent. Vores formål med at holde aftenåbent og stille en iPad på højkant er, med den ene hånd at skabe opmærksomhed og synlighed om de krav, som vi fremover skal stille til kommunikationen med borgerne og med den anden hånd, så hjælper vi dem på vej, som måtte have brug for det. Fordelen ved den digitale borgerservice er jo også, at turen til rådhuset fremover kan klares med et klik på pc’en hjemmefra 24 timer i døgnet.”

Leder af Borgerservice John Reib håber, at rigtig mange vil benytte sig af initiativet: ”Borgerservice som vi kender det gennemgår i disse år en stor udvikling og mange opgaver flytter fra rådhusene til større Udbetaling Danmark centre. Det betyder at borgerservicepersonalet i højere grad skal hjælpe borgerne med at betjene dem selv digitalt – og NemID er første skrift på vejen. Det kan være en udfordring for nogen at få NemID og en digital postkasse, men jeg håber, at den ekstra åbningstid og vores dygtige personale vil få nogen til at kombinere shoppeturen med et besøg i borgerservice”.

Til ’Open by Night’ i Borgerservice vil byrådssalen være omdannet til datastue. Ganske særligt kan man lege med fx at flytte adresse eller ændre navn eller måske skrive sit barn op til en daginstitution. Datastuen er bemandet med hjælpere, som guider de besøgende rundt i selvbetjeningsuniverset.