Du er her

Dansk Industri: Kommuner gør ikke nok for erhvervsklimaet

Kun godt halvdelen af de danske virksomheder er tilfredse med det lokale erhvervsklima ifølge DI’s nye undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2012. Næsten hver femte virksomhed er utilfreds med den service, kommunerne tilbyder. Kommunerne har her et vigtigt problem at gøre noget ved, mener Dansk Industri.

I år tager Herning førstepladsen i DI’s nye undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2012.

- Havde en virksomhed fået lavet en tilfredshedsundersøgelse med kun 50 procent tilfredse kunder, så ville ledelsen have et alvorligt problem. Så jeg er ikke imponeret af denne del af undersøgelsens udfald, fastslår D
Det er tredje år i træk, DI har bedt virksomhederne give deres vurdering af kommunernes service over for virksomhederne. De første to år var det den jyske kommune Ikast-Brande, der havde det bedste erhvervsklima. I år tager Herning førstepladsen.

I alt 5.124 virksomheder har svaret på spørgsmål om deres tilfredshed med 22 forskellige kommunale indsatsområder.

Men næsten hver femte virksomhed i DI-undersøgelsen fortæller, at de ikke er tilfredse med den service, kommunerne tilbyder virksomhederne. Og en tredjedel af virksomhederne mener ikke, at deres kommune har gjort noget for at øge servicen over for virksomhederne det seneste år.

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan for at få gang i økonomien igen. Og her spiller kommunerne en vigtig rolle i at få væksten og jobbene tilbage til Danmark. En god kommunal service over for erhvervslivet, der gør det l
I undersøgelsen er virksomhederne eksempelvis blevet spurgt om deres tilfredshed med kommunens indsats for adgang til kvalificeret arbejdskraft i området, sagsbehandlingstider, de kommunale skatter, afgifter og gebyrer, kommunens brug af private leverandører, den fysiske planlægning, infrastruktur og transport.

Desuden indgår i bedømmelsen 22 statistiske nøgletal, eksempelvis størrelsen af grundskyldspromillen, dækningsafgift, uddannelsesniveauet og nystartede virksomheder per indbygger.