Du er her

De digitale ældre

Det er ikke kun de unge som er med på noderne når det gælder digital dialog med det offentlige. Også de ældre borgere i Sorø Kommune har taget den papirløse kommunikation til sig.

Det er en af konklusionerne efter Sorø Kommunes vellykkede digitaliseringskampagne, som netop er afsluttet.

Sorø Kommune bryder mange fordomme, når det gælder digital kommunikation med det offentlige. Først erobrede kommunen landets digitale førsteplads og overhalede de store byer som traditionelt har været førende med det digitale. Og nu viser resultaterne af kommunens succesrige digitaliseringskampagne, at også de ældre i Sorø Kommune er klar til at slå alle rekorder.

Ser man på de 65-74-årige, så er der her dobbelt så mange digitale borgere i Sorø Kommune som i landet generelt. Tendensen fortsætter blandt de 75-84-årige.

”Vi har nogle superseje ældre borgere, så enkelt kan det siges. Vi har nogle ældre borgere som har mod på det nye, og ikke er bange for at lære nyt. Det digitale vinder jo frem og bliver obligatorisk om et par år, så det er meget positivt at rigtig mange allerede er med,” siger borgerservice- og it-chef i Sorø Kommune Bodil Thomsen.

En del af forklaringen skal måske findes i et godt samarbejde mellem kommunen og Ældresagen. Pc-kurser, it-cafeer og seniorsurf er blandt de mange tilbud til ældre som gerne vil have en hjælpende hånd at støtte sig til, når de bevæger sig ud i den digitale verden.

I september og oktober sætter både Ældresagen, Biblioteket og Borgerservice i Sorø Kommune igen fokus på ældre og it, og byder inden for til en lang række kurser og åbent hus-tilbud.