Du er her

Digital hilsen udløste klassefest

15-årig folkeskoleelev fra Tønder vandt klassefest i landsdækkende konkurrence i forbindelse med markering af overgangen fra fysisk til digital post. En digital hilsen, forseglet i en tidskapsel, til 2064 skulle vise sig at bane vejen for en gevinst her og nu for 15-årige Jesper Plotnikof fra Tønder.

9. klasse-eleven sendte nemlig sammen med folkeskoleelever fra hele landet en digital hilsen til fremtiden under temaet ”hvordan kommunikerer vi om 50 år?”. Dermed deltog han lodtrækningen om en klassefest til en værdi af 5.000 kroner.

Den beslutning skulle vise sig at blive ualmindeligt populær blandt klassekammeraterne i 9. e på Tønder Overbygningsskole, da det stod klart, at Jesper Plotnikof blev udtrukket som den heldige vinder af en klassefest med alt betalt.

Bag konkurrencen stod digitaliseringsstyrelsen, som valgte at markere overgangen fra fysisk til digital post for det offentlige med et stort arrangement på Post og Tele Museum i København.

Elevernes digitale hilsener blev ved samme lejlighed forseglet i en tidskapsel i form af et USB-stik. Tidskapslen blev en del af Post og Tele Museums faste samling og vil først blive åbnet igen om 50 år. Med tidskapslen vil danskerne anno 2064 kunne få et unikt indblik de tanker, som danske unge gjorde sig om fremtidens kommunikation ved udgangen af 2014.