Du er her

Digital Post-event 1. november på Post & Tele Museum i København

Posten fra det offentlige går fra fysisk til digital den 1. november, og det markeres med et event på Post og Tele Museum i København. Dagen vil byde på taler fra bl.a. Finansminister Bjarne Corydon samt kåring af vinderne af kommunekonkurrencen og vinderne af de indsendte digitale hilsener blandt landets unge elever.

Den 1. november skal alle danskere, der kan, kunne modtage posten fra det offentlige digitalt. Denne historiske milepæl markerer vi på Post & Tele Museum i København.

Dagen har to fokusområder:

Kåring af vinderne af kommunekonkurrencen
Konkurrence og tidskapsel: "Hvordan kommunikerer vi sammen om 50 år?"

Alle er velkomne, og på dagen arrangerer Post og Tele Museum desuden gratis rundvisninger.

På dagen vil bl.a. finansminister Bjarne Corydon tale, og vinderne af kommunekonkurrencen bliver kåret i de tre kategorier: Danmarks mest digitale kommune, Danmarks mest digitale unge og Danmarks digitale højdespringer.

Danske skoleelever i 9.-10. klasse og på ungdomsuddannelserne har frem til den 23. oktober kl. 12 mulighed for at vinde en klassefest ved at sende en digital hilsen til fremtiden under temaet "Hvordan kommunikerer vi sammen om 50 år?". Vinderen og vinderens klasse får besked fredag den 24. oktober.
Herefter skal vinderklassen lave en videohilsen, som afspilles på eventet. Vinderklassen udpeger derudover klassens bedste digitale hilsen, som ligeledes vil blive læst højt på eventet.

Efterfølgende forsegles en tidskapsel, som indeholder elevernes digitale hilsner til fremtiden på et USB-stik. Tidskapslen bliver en del af Post & Tele Museums faste samling og vil først blive åbnet igen om 50 år. Til den tid kan fremtidige historikere få et billede af, hvilke tanker unge danskere gjorde sig om kommunikation anno 2014.