Du er her

Digital Post kommer helt ud til borgerne

I København og 12 andre kommuner skal borgerne holde øje med gule t-shirts i bybilledet onsdag den 7. maj. Her er frivillige og medarbejdere på gaden for at hjælpe borgerne godt i gang med Digital Post.

Folketinget har besluttet, at alle borgere over 15 år fra 1. november 2014 skal kunne modtage post fra det offentlige digitalt, men mange har stadig ikke fået tilmeldt sig. Derfor er Københavns Kommune gået sammen med 12 andre kommuner om en fælles event onsdag den 7. maj, hvor omkring 270 medarbejdere og frivillige trækker i ens gule T-shirts for at fortælle borgerne om Digital Post, og hvordan man bliver tilmeldt.

Kommer helt ud til borgerne
Idéen med eventen er, at kommunerne vil møde borgerne dér, hvor de færdes i dagligdagen, for at forklare, hvad Digital Post er. Og det er nødvendigt, mener Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF).

”Digitaliseringen er en realitet, og når vi fortæller københavnerne, at de skal tilpasse sig den nye virkelighed, skal vi også sikre, at kommunen står klar til at hjælpe dem godt i gang,”siger han.

De gule Digital-Post-kommer-til-dig-T-shirts vil dukke op mange forskellige steder i bybilledet - eksempelvis på byens biblioteker og på Dronning Louises Bro i København.

Målet er at informere så mange borgere som muligt om Digital Post og at få så mange borgere som muligt til at tilmelde sig Digital Post.

Lidt over 37 procent af københavnerne over 15 år er tilmeldt Digital Post på nuværende tidspunkt.