Du er her

Digital postkasse på skoleskemaet

Ungdomsskolen i Ringkøbing-Skjern og kommunens Borgerservice rykker i denne uge ud på ungdomsuddannelserne for at tilbyde de unge hjælp til at oprette en Digital Postkasse og vejlede dem i, hvordan den bruges.

Fra 1. november skal alle over 15 år have en Digital Postkasse.

- Det er perfekt timing at tage ud til de unge lige op til fristen, fordi tidsfaktoren er med til at motivere dem til at få det gjort, fortæller afdelingsleder Allan Østergaard fra Ungdomsskolen. De unge har gennem intranettet på deres skoler fået besked om, at de denne uge kan få hjælp til at oprette en Digital Postkasse.

- Det er mit indtryk, at der er stor forskel på, hvor meget de unge ved om, hvorfor de skal have en Digital Postkasse og hvad de skal bruge den til. Nogle har allerede oprettet en, mens andre forveksler den med e-Boks, som er det sted på nettet, hvor man typisk får meddelelser fra sin bank eller sit forsikringsselskab, fortæller Allan Østergaard.

- Hvis man bliver stoppet på cykel uden lys og får en bøde, så bliver bøden også sendt til ens digitale postkasse. Og får man ikke set den og betalt til tiden, så vil bøden vokse. Det er ens eget ansvar at tjekke sin digitale postkasse jævnligt, fortæller Allan Østergaard.

Mandag var ungdomsskolen og Borgerservice på besøg på Ringkøbing Gymnasium, tirsdag gælder det Vestjysk Gymnasium i Tarm og Det Kristne Gymnasium i Ringkøbing, onsdag Uddannelsescenter Syd i Skjern og torsdag Handelsskolen i Ringkøbing. Fredag er sat af til opfølgning, hvis der er behov for det på et eller flere af uddannelsesstederne.

- Alle rektorer på kommunens ungdomsuddannelser har været positive overfor at give eleverne tid til at høre om Digital Postkasse, så vi når en rigtig stor del af kommunens unge, siger Allan Østergaard.
Fra næste år vil Ungdomsskolen koncentrere sig om at nå 8. og 9. klasserne med information om Digital Postkasse.