Du er her

Digital prøve i dansk i folkeskolen

Til sommer vil en stor del af folkeskoleeleverne kunne aflægge 9.-klasseprøven i dansk læsning og retskrivning digitalt. Prøven i matematiske færdigheder bliver samtidig åben for alle. Dermed er der nu i alt fire digitale prøver i folkeskolen.

Nogle af årets 9. klasse elever kommer til at aflægge deres afsluttende prøve i dansk læsning og retskrivning på en computer. Den digitale prøve afholdes som pilotforløb til sommer.

De digitale prøver er eftertragtede: De 17.000 pladser blev optaget i løbet af få timer. Som de øvrige digitale prøver er prøven i læsning og retskrivning selvrettende. I Styrelsen for It og Læring er der udviklet nogle opgavetyper, der gør det muligt, at eleven kan skrive sine egne svar som fri tekst – samtidig med, at systemet straks kan vurdere, om svarene er rigtige.

Til sommer bliver den digitale prøve i matematiske færdigheder også tilgængelig for alle, og 35.500 af dette års i alt 65.000 elever i 9. klasse er tilmeldt den digitale matematikprøve. Matematiske færdigheder var i pilotforløb i 2014.