Du er her

Digitalt mødested mellem ældre og frivillige åbnes

www.moedestedet-syddjurs.dk  er Syddjurs Kommunes nye udspil til at skabe kontakt og dialog mellem frivillige hjælpere og kommunens ældre. 

På Mødestedet kan ældre mennesker søge om at få hjælp til indkøb eller måske finde en god besøgsven. Der kan indgås aftaler om fælles transport eller frivillige kan tilbyde deres hjælp til bestemte ting.

I Mødestedets annoncer efterlyses der lige nu IT-kyndige hjælpere til Lyngparken i Knebel. Et andet ønske er frivillige cykelpiloter, der vil køre ældre medborgere ud på ture i nærområdet. De konkrete aftaler formidles via medarbejdere fra Syddjurs Kommune.

Mødestedet kan også tilgås på Facebook og via Twitter. Mødestedet er opstået efter drøftelser og beslutning i Syddjurs Kommunes Udvalg for Sundhed og Ældre.

Formanden Ole Bollesen udtaler:

- Det glæder mig, at det digitale mødested er etableret. Det er et hjælperedskab til brug i civilsamfundet. Målet er at skabe kontakt mellem frivillige og ældre gennem positive netværk. Vi har set, at de ældre i stigende grad gør brug af de sociale netværk. Også det har vi forsøgt at imødekomme med dette tiltag.